Finsk bane vil arrangere MotoGP

Den 4,6 kilometer lange banen Kymi Ring, med blant annet endurospor, supermoto-, gokart- og rallycrossbane, er et skikkelig motormekka i Kouvola, cirka 150 kilometer fra Helsingfors (dessverre i feil retning for oss). Kymi Ring bygges med forventning om å få satt Finland på det internasjonale banekartet, men selv om banen bygges for å kunne konkurrere i F1, er ikke dette interessant. Avgiftene blir for høye, så isteden satser en på MotoGP allerede i 2017.

– Banen skal selvfølgelig være godkjent for Formel 1, men slike race har aldri vært i planene, uttaler Kari O. Sohlberg, styreformann ved Kymi Ring til Omnicorse.it.

– Et F1-race er ikke noe realistisk mål, for pengebeløpet som kreves hvert år er så høyt at det ikke vil være mulig å betale for rettighetene, fortsetter Sohlberg. – Dette beløpet finnes ikke i Finland i dag. Men MotoGP og Superbike, samt serier som GP2, GP3 og DTM, vil passe perfekt til planene våre.

Kymi Ring får tøff konkurranse med baner fra blant annet Østerrike, Thailand og Chile om en plass på MotoGP-kalenderen. Men Bike krysser fingre for at det går rett vei for den finske banen. Hvor moro hadde det ikke vært med et MotoGP-race i Finland?
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser