Feriesvinger i sør

Denne ruten sørger for at du får svingt deg – og hvis ikke det holder kan du ta den en gang til!

Hvis du er på Sørlandet og har lyst på en 15 mils runde på svingete vei kan du gjøre verre enn å følge en av våre favorittruter. Den begynner ved Mac Donalds i Grimstad, like ved E18. Kjør under E18 og ta 404 retning Herefoss. Da får du 3 mil med svinger som gir deg en suveren oppvarming. OBS: Vær oppmerksom på grupper av syklister og traktorer! Fremme i Søre Herefoss følger du 41 mot Hynnekleiv – den har en fin variasjon av lange sveipere og trange skarpe. Når du kommer fram til Hynnekleiv, ta høyre på 42 retning Blakstad – det er bred, fin strekning med lange, gode svinger.

Kjør gjennom Osedalen sentrum retning Arendal og i rundkjøringen rett etter den broa over elva tar du til venstre og følger 151 mot Bøylefoss. Dette er svingparadis, spesielt fra Bøylefoss over til Nes Verk. Men – veien er trang og det hender det kommer møtende. Når du kommer ut på 415 tar du til høyre og følger den et par kilometer til krysset med 421 (ved Circle K stasjonen). Der tar du venstre mot Tvedestrand og følger den til du kommer til en stor rundkjøring med Shell-stasjon på høyre side. Ta høyre i rundkjøringen og kjør til neste rundkjøring der du tar høyre igjen og følger en praktfullt nyasfaltert 410 til Strengereid. I 60-sonen på Strengereid tar du høyre inn på 123 og følger den til du har kjørt under motorveibroa. Ta til venstre i krysset og følg veien til Dalen. Denne veien munner ut i 421 som du følger til Arendal. Nå er det mest praktisk å legge seg inn på E18 noen få kilometer fram til avkjøring til Rykene. Der svinger du inn på 407 og følger den til du kommer ut på E18 igjen, like før Grimstad. Da er det bare 3-4 kilometer til du er tilbake til utgangspunktet.
Denne ruten går gjerne på 3- 3 1/2 time med gode, innlagte pauser, men GPS sier 2 timer og 38 minutter. Det viktigste er imidlertid ikke tiden – det er nytelsen. Derfor: Legg i vei og oppdag veiene de lokale foretrekker når de skal ha seg en liten svingorgie. De vet hva de snakker om!

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser