Femteplass til Ole Bjørn Plassen

I helgens runde i det spanske Superbike-mesterskapet gjorde Ole Bjørn seg spesielt bemerket med en fantastisk opphenting.

Ole Bjørn satte noen svært gode rundetider på fredagstreningen, men både varierende vær og konkurrenter som cruiset i idealsporet gjorde at han ikke fikk noen frie og optimale runder under lørdagens kvalifisering. Til slutt måtte han starte han fra en litt skuffende 14. plass. 

Men på søndagens warm-up fikk teamet og tilskuerne se en helt annen Ole Bjørn. Han satte flere gode tider og var nest raskest av samtlige førere. 

Under søndagens løp fikk han en god start og kom seg forbi noen førere inn i første sving. Men dessverre fikk en fører foran ham et highsider-tilbud som førte til at mange måtte passere på utsiden. Ole Bjørn var helt nede på 20. plass etter denne hendelsen, og teamet så litt svart på det. 

Men Ole Bjørn satte opp et forrykende tempo og passerte fører etter fører. Plutselig lå han blant topp 10, og i en lang periode var han raskeste fører på banen, selv med flere forbikjøringer per runde. Dessverre måtte han slå av litt på tempoet på slutten, for dekkene var slitt etter alle forbikjøringene. Dekkene slites litt fortere med denne typen rykk og napp-kjøring. Han kom i mål på en femteplass, kun ett sekund bak fjerdeplassen, og det var stormende jubel i teamet. 

Teamets andre fører, Jesper Jeppesen, kjørte fort på fritreningen på fredag og lå an til sin beste kvalifisering noensinne. Dessverre krasjet han og skadet hånden allerede på den første kvalifiseringsrunden. Hånden fikk dessverre en såpass hard trøkk at han ikke klarte å kjøre resten av helgen.

Teamet fikk i helgen hjelp av Pontus Vågberg fra Öhlins. Han jobber til daglig med demping for verdens beste førere. Teamet hadde veldig stor nytte av hans kunnskap og erfaring, og Ole Bjørn har tro på at dette kan være den siste lille biten som skal på plass for å komme på pallen i årets to finaleløp på Jerez 20.-21. oktober. Nå skal team og fører lade opp optimalt til disse racene.

Det var også andre nordmenn i aksjon på Valencia. Thomas Sigvartsen endte på 11. plass i Superstock 600. Han fikk en litt dårlig start og ble liggende bak noen Open-førere som det ble vanskelig å komme seg forbi. Helgens store lyspunkt var at han var raskeste fører under kval nummer to, som ble kjørt på regn.

Stinius Viking Ødegård er i gang igjen etter operasjonen, Det ble en 18. plass i Superstock 600-racet, og teamet har sendt oss en egen rapport om dette.
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser