Feiret 17-årsdagen i salen

– Det er alltid hyggelig å feire bursdagen på sykkelen, men det var ikke det primære fokuset i Frankrike på søndag, uttaler bursdagsbarnet selv.

Regnvær natt til søndag og utover dagen gjorde underlaget vesentlig glattere, men det stoppet ikke syttenåringen fra å holde plasseringen fra lørdag.

– Det var bare å prøve ikke å tenke på at jeg hadde bursdag. Det funket ikke helt, men jeg klarte å holde fokus og kjøre nøyaktig, og velge de rette linjene. Det var sykt glatt og mye mer krevende, og det vises på resultatene med en del flere prikker. Men alt i alt var det en god dag.

Har tatt de nødvendige stegene
Det er ikke bare bursdagsbarnet som er fornøyd etter søndagens kjøring i regnværet. Far og trener Martin Haga legger tydelig vekt på at unggutten fra Riska har gjort stor fremgang siden VM-runden i Spania i april.

– Dette viser resultatene fra hardtreninga i vinter. Glatt underlag har gjennomgående vært en svakhet hos Sondre, og det er vanskelig å trene på dette på Riska da vi må oppsøke de få stedene som er glatte når det regner. Men han viser tydelig nå at han har nådd det han kjempet for i vinter.

Seksjonene i Frankrike er preget av glatte steiner og kanter som endres markant når regnet kommer.

– Om en gir på for mye og det er litt skrått, skal det ingenting til før hjulet går rett til siden, og da er det jo full stopp. Ingen har nubbsjans da. Det ser man også på resten av resultatene. Førsteplassen hadde vesentlig flere prikker enn lørdag, og det er enda større forskjeller litt nedover på resultatlistene.

Nå er det to ukers pause for “Gekko” Haga før Norgescup og VM-runde i Andorra den første og andre helgen i juni.

– Jeg skulle gjerne ha klart å nå topp fem, men jeg er mye mer fornøyd nå enn etter VM i april. Jeg skal klare å klatre de siste plassene i Andorra, så nå er det bare å ta med selvtilliten hjem fra Frankrike og la den godgjøre seg litt, avslutter Sondre Haga.

BIKE gratulerer med både EM-innsatsen og bursdagen. 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser