Får ikke kjøre i Spania i år

Plassen Roadracing team, med førerne Ole Bjørn Plassen og Jesper Jeppesen, mottok tidligere denne uka en trist beskjed fra det spanske forbundet. Til tross for tidligere å ha gitt skriftlig bekreftelse på at løpssykkelen var OK, kom det kontrabeskjed om at homologiseringsreglene for ESBK 2019 (det spanske Superbike-mesterskap) skal forandres.

Tidligere har løpssykler med enten Superstock- eller Superbike-homologisering vært godkjent for bruk i mesterskapet, men i 2019 blir det kun Superstock-homologiserte sykler. 

Dette betyr at teamets sykler ikke får stille til start i Spania, siden Ducati V4R som kjent kun vil bli homologisert for Superbike. Dette er en beskjed som teamet tar veldig tungt etter å ha lagt opp hele sesongen med tanke på deltakelse i nettopp ESBK.

2019-sesongen nærmer seg med stormskritt, og teamet har benyttet de siste dagene på å legge nye planer, siden man i dagens pressemelding forteller at ingen av teammedlemmene har for vane å henge med hodet særlig lenge. Det har vært mange telefoner til teamets sponsorer, som har hatt forståelse for situasjonen som har oppstått, og alle har valgt å støtte teamets endelige valg. 

Teamet annonserer dermed med glede at Ole Bjørn og Jesper vil satse i NM i Superbike i 2019. Mesterskapet har som bonus at det i år også deles ut kongepokal til sammenlagtvinneren. Hovedmålet for 2019 blir derfor å forsøke å få Kongepokalen hjem til Sande i Vestfold. Det legges også opp til deltakelse på enkeltløp i andre internasjonale serier i 2019, for å kunne fortsette teamets utvikling internasjonalt.

Teamets forberedelser fortsetter nå frem til den første helgen i juni, da den hjemlige sesongen starter. Det planlegges treningsopphold og testing i Spania med så mye banetid som mulig. Der skal man samle data og samarbeide med demper- og dataloggings-spesialister, for igjen å kunne optimalisere oppsettet på teamets motorsykler. De nye Ducati Panigale V4R-syklene betegner teamet som Ducatis råeste modell noensinne, med mange løsninger hentet fra Ducatis suksessrike MotoGP-satsing. Det må derfor forventes en del tilvenning for både Ole Bjørn, Jesper, og mekanikerne i teamet.  

Du kan følge teamet på både Facebook og Instagram i 2019 sesongen. Bildene er levert av teamet.

 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser