Fantastisk MX Shakedown på Lunner

MX Shakedown er en serie som går over fire løpsdager, fordelt ut over sesongen. Alle med Lunner Motorsport som arrangør.

Det spesielle er heatene kjøres med kun 5 runder. Da snakker vi publikumsvennlig! Og med full startgrind av overtente førere, så måtte det jo ta helt av. Noe det så definitivt gjorde!

Dette dreier seg om toppidrettsutøvere som er vant til heat som gjerne drar seg ut i 30 minutter +, så da holdes det jo ikke igjen et nanosekund i løpet av de fem rundene.

Oversiktlig
Lunner motorstadion er så oversiktlig at man fra tilskuerplass ved start/mål, får med seg nesten hver eneste meter av banen. Og det var fighting fra første til siste plass man kunne følge.

Skal jeg sette fingeren på noe som helst ved selve banen, så kan det være det at «Fedex Road», en sving som har et høyt gjerde av plater, ikke synes så godt for de fleste publikummere. Her benytter nemlig endel av førerne seg av gjerdet som dosering

Fet premie
Det var tre klasser i serien: MX 85, MX2 jr, og MX2.
Som hovedpremie var det satt opp en smekk ny 2010 modell Yamaha 250F og denne ble vunnet av føreren som hadde samlet mest poeng gjennom serien, uansett klasse.

Velfortjent, så gikk den til Kevin Stokke, i klassen MX2jr.

I tillegg til denne «gulroten» vanket det også pengepremier.

Nr 1 i klassene kunne dra hjem med et stort smil, og en sjekk på 15.000 kroner, nummer 2 fikk 10.000 kroner og nummer 3 fikk 7.500. Og så videre, helt til tiendeplass.

Som tidligere nevnt, så kan dette formatet kanskje være med på å få tilskuerne tilbake til motorsykkelsporten her på berget. Med korte heat, så kan jo Hvermansen greie å følge med. Det blir en enorm satsning, kjemping om plasseringer gjennom hele feltet, og veldig komprimert og bra, slik at man ikke rekker å kjede seg et sekund. Og det er vel helt «i tiden»?

For å sitere speakeren:
«Dette er det sykeste jeg har sett av racing»

Resultater
Sluttstillingen:
MX85:
1: Mats Sparbo Johannessen
2: Johan Johannesson
3: Pål Thomas Bergersen

MX2 jr:
1: Kevin Stokke
2: Sondre Frøystvedt
3: Rasmus Tøndevold Rydland

MX2:
1: Per Kristian Bakke
2: Kenneth Granlien
3: Kim Hennum

Har du noen gang vært og sett på motocross?

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser