EU diskriminerer motorsyklister

I dag, 27. mars 2006, sendte EUs Ministerråd ut en pressemelding (se link under) som fortalte at medlemsstatene var blitt enige om teksten i det tredje førerkortdirektivet, skriver NMCU på sin hjemmeside.

Dette kom helt uventet, fordi det østerrikske presidentskapet så tydelig markerte at de ikke var interessert i saken.

For framtidige motorsyklister i Norge vil dette bety krav om obligatorisk opplæring og ny førerprøve etter de to foreskrevne årene med mellomklasse. For de som vil ta førerkort direkte på tung sykkel blir aldersgrensen hevet fra 21 til 24 år.

Fordi alle MC-organisasjonene i Europa forstår at høyere aldersgrenser og mer byråkrati ikke vil føre til færre ulykker – bare til færre nye motorsyklister – har FEMA protestert kraftig mot forslagene. Alle som kan noe om motorsykkel vet at om man skal få gjort noe med MC-ulykkene må man først og fremst få bilførerne til å være mer oppmerksomme på tohjulingene.

For oss i Norge blir dette dobbelt urettferdig fordi vi allerede har blitt enige om en meget god, – men også svært omfattende og krevende – opplæring som ble innførte i januar fjor. Gjennom EØS-avtalen får vi altså det nye EU regimet på toppen av denne.
Man skal ikke selvfølgelig ikke være for pessimistisk, men med to førerprøver og seks års venting kan det kan være grunn til å tro at morgendagens 18-åringer heller vil velge å kjøre en sprek GTI bil enn å bli motorsyklister. En 16-åring kan som kjent øvelseskjøre hvilken personbil som helst, uansett effekt.

Nå skal riktignok saken endelig godkjennes i Europaparlamentet, men det er dessverre ingen grunn til å tro at de folkevalgte representantene der har «baller nok» til å gå mot Ministerrådet.

Hva synes du om dette?

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser