Enorm opphenting

Den første dagen etter hviledagen ble en strålende suksess for Pål Anders Ullevålseter. Den åttende etappen i Lisboa – Dakar 2007 som ble kjørt søndag var årets lengste spesialetappe på hele 589 km.

Ullvålseter kjørte i mål til en sterk 3. plass etter å ha tilbrakt godt over 8 timer på motorsykkelen. Marc Coma vant dagens etappe 24 minutter foran Ullevålseter.

Klatrer
Sammenlagt klatret han på ny fire plasseringer og innehar nå 5. plassen, akkurat der han var før krasjen på den femte etappen forrige onsdag.

Sammenlagt leder fremdeles spanske Marc Coma, regjerende verdensmester i ørkenrally og fjorårets Dakar-vinner, og Pål Anders ligger nå nøyaktig 2 timer bak lederen.

– Jeg har kjørt alene hele dagen, og det har vært en fantastisk etappe. Alt klaffet både med navigering og kjøring, til og med på underlag jeg normalt ikke trives like godt på gikk det overraskende bra.

-Coma og Esteve Pujol tok meg igjen ganske tidlig, men de holdt et så ekstremt høyt tempo at jeg valgte å ikke forsøke å henge meg på. Vi får ikke service i kveld, så da gjelder det å bruke hodet, finne sin egen flyt, og ta vare på utstyret. Forresten så står fremdeles Esteve Pujol igjen i løypa med ødelagt girkasse!

Null service
Dagens etappe var første dag av en maratonetappe. Deltagerne har derfor ingen tilgang på service før etter morgendagens etappe på totalt 497 km.

Den niende etappen kjøres fra Tichit til Nema, og hele strekningen er spesialetappe på tid.

For mer informasjon se www.dakar.no eller arrangørens hjemmeside www.dakar.com.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser