– Endelig fikk jeg vist meg frem

Selv legendariske Alfred Hitchcock kunne ikke gjort gårsdagens VM-løp i Supersportklassen mer spennende. Et sinnsykt regnvær, kollisjoner og utkjøringer. Midt i nervedramaet satt en 32-åring fra Bekkestua og var i følge seg selv forbausende rolig.

– Allerede fra start fikk jeg en god følelse for dette løpet. Etter å ha gått ut som nummer seks-sju tenkte jeg for meg selv at jeg ikke syntes at de foran meg kjørte noe særlig fort. Jeg følte heller at de faktisk oppholdt meg. Selv etter at jeg avanserte opp til tredje bak Kevin Curtain satt jeg med den føelsen.

-Ikke drit deg ut nå
Andersen var på et tidspunkt desidert raskest på banen, lå som nummer to, og hadde så vidt begynt å tenke på lederen Sufuoglu da de røde flaggene begynte å vaie. Løpet måtte avbrytes og startes om igjen. Grip sjansen er stikkordene for hva Andersen tenkte i oppholdet.
– Da jeg satt i boksen for meg selv tenkte jeg; Andersen her har du sjansen, ikke drit deg ut nå. Pausen på vel et kvarter føltes som et år, jeg hadde jo bare lyst å komme meg utpå der igjen å gjøre meg ferdig. Jeg følte meg veldig sterk og tenkte offensivt.

Andersen dreit seg slett ikke ut etter pausen heller. Iskaldt og kontrollert feide han inn til det som tilslutt ble en tredjeplass. 0, 2 sekunder foran VM-leder Sebastien Charpentier. Hadde han kontroll?
– Det var i hvert fall Charpentier jeg fikk sekundering mot på slutten og det var sinnsykt deilig at tidelene vippet min vei denne gangen.

Gir en stor dose selvtillit
Kai Børres tredjeplass i Nederland er aller første gang en nordmann står på pallen i et VM-løp i roadracing. Det var derfor en stolt nordmann som entret pallen i går ettermiddag.
– Klart det er gøy. En ting er at jeg hele tide har trodd at jeg hadde slike resultater innen rekkevidde, men greia er at du setter deg i respekt hos andre team og andre mennesker. Selvtilliten er nok derfor det viktigste jeg tar med meg herfra. Selvfølgelig kan jeg ikke regne med å stå på pallen hver helg fremover, men nå vet jeg at jeg har en fair sjanse videre også.

Neste sjanse kommer allerede førstkommende helg. Da går racet på Eurospeedway Lausitz i Tyskland, en bane hvor han er godt kjent fra tiden han kjørte i det internasjonale tyske mesterskapet, og hvor han har tatt en rekke topplasseringer.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser