En hver til teammakkerne

Det første av gårsdagens to race endte med Kawasaki-duo Rea og Sykes på de to første plassene, mens Nicky Hayden innfridde forventningene fra sitt hjemmepublikum og la beslag på bronsen. Med dette tok Jonathan Rea sin første seier noensinne på Laguna Seca.   

Tom Sykes tok ledelsen fra pole position; han kom så å si likt ut med Jonathan Rea. Det var imidlertid Chaz Davies (som fikk en pangstart fra andre rekke) som lå som nummer to etter første runde, med Rea på tredje. Og bak denne trioen jaktet Davide Giugliano og Nicky Hayden på avansement.

Davies overtok ledelsen da det gjensto 21 runder, men ble for offensiv og forsvant ut i grusen i sjette sving. Jonathan Rea begynte å dra fra Sykes, men etter en førerfeil kom Sykes seg forbi igjen. Til slutt var det imidlertid Rea som kom seg først forbi målflagget og tok sin første seier på den amerikanske banen.

I det andre racet fikk Sykes sin revansj, og denne gangen ble det Ducati-duoen Giugliano og Davies som kunne stige opp på pallen sammen med ham i et særdeles dramatisk oppgjør, der Jonathan Rea endte uten poeng etter å ha kjempet helt i teten.

Sykes tok nok en gang starten, mens Giugliano smatt inn bak ham, med Chaz Davies og Nicky Hayden som utfordrere rett bak. I den tredje runden var det Giugliano som tok teten, men racet ble så rødflagget etter en krasj. Etter omstarten var det duket for 21 nye runder, med Giugliano i pole foran Sykes og Rea. Nå ble det en intens kamp mellom Kawasaki- og Ducati-duoene, og Nicky Hayden hadde ikke tenkt å gi seg i kampen om pallen denne gangen heller. Etter en førerfeil og tekniske problemer måtte imidlertid Rea kaste inn håndkleet.

Etter dette stakk ledertrioen Sykes, Giugliano og Davies fra resten, mens seks førere kjempet innbitt om fjerdeplassen bak disse. Til slutt var det Sykes som tok en hårfin seier over Ducati-duoen etter en utrolig tett og spennende fight, mens det var spanjolen Xavi Forés som vant kampen om fjerdeplassen.

Idet World Superbike tar sommerferie til midten av september, er det fortsatt Rea som leder i sammendraget, 46 poeng foran Sykes, og med Davies på tredjeplass.

www.worldsbk.com får du samtlige detaljer om det dramatiske oppgjøret på Laguna Seca.
 
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser