EM-blogg fra Sturla

Nå har jeg vært å kjørt EM på Karlskoga i Sverige. Helgen begynte med regn på første fritrening,. Jeg kjørte ikke på det passet fordi jeg ville ikke miste tempo i kroppen til tørr kjøring. Det tørket akkurat opp til andre fri trening, men det var fortsatt noen våte flekker på banen. Jeg var femte raskest på denne treningen med tiden 1.11.2. raskeste kjørte på 1.10.6. Det var ganske greit fordi jeg kjørte med gamle dekk.

På første kval hadde vi på ferske dekk og jeg kvala fire med 1.09.9. Pole var på 1.09.5 så jeg visste jeg kunne forbedre meg på neste kval igjen. På andre kval fikk jeg bare til 1.10.6 før sykkelen min skar på runde syv. Dette var ganske frustrerene fordi da visste jeg at jeg kom til å miste plassen min i første rekke. Tiden min fra første kval holdt likevel til femte startspor med kun 3 hundredeler foran Robert Gull. Finske Anti Soitiala tok pole position med 1.09.2.

Det ble skruing for pappa i mange timer men han fikk til slutt sykkelen sammen. På warm upen var det tørt med noen våte flekker på banen og jeg kjørte på 1.10.6 med kun en ledig runde.

Etter warm upen satte vi på nye dekk til løpet og jeg visste at om jeg gjorde en bra start kunne jeg henge med teten. Da det var klart for start gjorde jeg en litt dårlig start men var på en syvende plass etter første runde. Først lå Soitiala og to italienere mens jeg hadde en fight med Gull, Gyorfi og Fredrik Karlsen som gjorde en kjempe bra start. Etter noen runder kom jeg forbi Gull og tok opp jakten på Gyorfi og Karlsen som hadde fått en liten luke.

Jeg greide å ta dem igjen med mista mye på langsiden igjen siden Gyorfi har en Aprilia og Karlsen har en kit Honda. Det var ganske vanskelig fordi jeg måtte ta dem igjen før langsiden. Jeg kom meg opp rett bak Gyorfi og hadde tenkt å gasse mye ut på langsiden så jeg skule greie å slipstreame så jeg ikke mista så mye. Jeg gasset på mer en nok ut på langsiden og fikk en kraftig highside. Sykkelen gikk ikke å kjøre videre med, så jeg gikk og satt meg på tribunen og så ferdig løpet.

Jeg er litt skuffa med at jeg tryna fordi jeg lå på femte plass og var under et sekund fra tredje plassen siden Soitiala tryna runden før meg.

Egentlig er jeg fornøyd med løpet fordi jeg satte ny pers på siste runde med 1.09.6, og jeg var rett bak Gyorfi(som vant løpet og leder EM) før jeg tryna.

Dette har vært en bra helg med god trening selv om den endte dårlig…