Ekspertenes 5 regler ved kjøp av brukt MC:

For denne sykkelen gjelder ikke reglene – det er en ultrasjelden Thor fra 1917 og prisen er 100.000,-

Det vil alltid være en viss grad av risiko når du kjøper bruktsykkel, men det er faktisk mulig å minimalisere den. Hvis du følger disse reglene og lar hjertet spille annenfiolin har du størst sjans til å gjøre et kjøp du kommer til å bli fornøyd med. Klikk på les mer for å finne ut hvordan du gjør når du skal kjøpe brukt.

5 gode regler for trygt bruktkjøp:
Be alltid selger om å fremlegge en tilstandsrapport. Den skal være utført av et autorisert MC-verksted og avsløre den tekniske tilstanden på motorsykkelen.

Godt dokumentert servicehistorikk må alltid fremlegges. Denne skal vise at motorsykkelen er vedlikeholdt og fulgt opp etter produsentens krav.

Utseendet forteller ofte mye om hele motorsykkelens tilstand. Om den er ripete og «lurvete» behandlet, så er ofte det du ikke ser (motor, drivverk, etc) også dårlig behandlet.

Sjekk alltid priser hos forhandlere før du eventuelt handler privat. Forhandlere har de mest realistiske prisene, regnet ut fra en avskrivingsmal MC-forhandlerne benytter.

Se på hele regnestykket når du kjøper brukt MC. Slitte dekk, slitte drev og et svakt batteri kan virke som detaljer, men blir fort store utgifter.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser