EBR stenger virksomheten

Da Harley-Davidson la ned Buell i 2009, kom grunnlegger Erik Buell raskt tilbake med nye Erik Buell Racing. Tanken var å selge deler og tilbehør til eksisterende Buell-modeller, som med årene ble utviklet til en racingsatsing i WSBK og to nye motorsykler (1190RX/SX) i modelltilbudet.

Men nå rapporterer en lokalavis i Wisconsin att EBR, etter et møte der alle ansatte var til stede, har bestemt seg for å legge ned. Finansieringen har ikke blitt ordnet, og selskapet søker nå om konkursforvaltning.

Mange trodde at EBRs videre drift var sikret med tanke på Hero MotoCorps (verdens største produsent av tohjulinger  med base i India) interesse i firmaet. De kjøpte 49,2 prosent i Buells firma i juli 2013 for 25 millioner dollar. Hero sponser også deres WSBK-team, og var på vei til å bruke EBRs forhandlere i Europa og Nord-Amerika for å selge motorsyklene sine på det globale markedet.

Firmaets fremtid er nå uviss. De har rundt 20 millioner dollar i gjeld, og salget har ikke nådd opp til forventningene. 126 ansatte har måttet slutte ved fabrikken. Nå håper man at en annen aktør kan kjøpe opp hele det konkursrammede firmaet. 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser