Dunlop lager spesialdekk for H-D

Multi Tread Compound-teknologien (MTC) kommer på Dunlop D407`s bakdekk. Teknologien innebærer en forsterket del i midten av slitebanen og et gripeområde på hver side av denne for å forbedre yteevnen på dekkets skuldre. Dette har ført til en meget solid slitebane som forlenger dekkets levetid markant. Dekket er selvsagt utviklet med spesiell tanke på tyngre sykler med høy lasteindeks.

Imponert over arbeidet
Motorsykkelsiden www.motorcycle.com trakk frem dekket da de omtalte Harley`s nye 2009 touring-modeller. 180/65-16 var en av dimensjonene som det ble lagt vekt på og hjemmesiden var imponert over arbeidet som Dunlop har lagt ned i å utvikle dette dekket til FL-plattformen.

D407-familien til Dunlop har blitt utviklet og produsert av Dunlop og Harley Davidson for å kunne leveres som originaldekk på Harley’s Rocker, Screamin’ Eagle Road King og Softail-sykler, samt på den nye 2009 FL touring-sykkelen.

Ønsker å utvide til flere segmenter
Dunlop begynte å levere dekk til Harley`s nye touring-sykkelplattform i juni 2008. Det nye D407-dekket er en del av Harley Davidsons endrede chassis som også innebærer endringer på ramme og fjæring.

«Harley Davidson har redefinert sine touring-sykler med tanke på forbedret håndtering. D407-dekkene ble en integrert del av dette», sier Fred Hassen, leder for Dunlop`s motorsykkelavdeling i USA.

Dunlop`s forsknings- og utviklingsteam på motorsykler jobber nå for å tilpasse MTC-teknologien på flere motorsykkelsegmenter.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser