Ducatis 450 crosser

Ducati har sluppet den første teaseren om sin nye og oppsiktsvekkende 450 crosser

Ducati har alltid vært kjent for sine spreke gatesykler, så det kom som et sjokk da Ducati kungjorde at de skulle delta i det italienske motocrossmesterskapet i 2024. Som om ikke det var nok: Merkets deltakelse i mesterskapet kommer til å resultere en rekke nye, lette offroadere. Vi har allerede sett et glimt av dette med den nylig avdukede Hypermotard Mono, men den er bare en del av Ducatis ensylindrede innsats. Ducati har nemlig tatt frem en helt ny 450cc dirtbike, en sykkel det har tatt to år å utvikle og produsere. Gitt populariteten til motocross over hele verden, er det imponerende hvordan Ducati har klart å holde sykkelen hemmelig så lenge.
Uansett, katten er ute av sekken, og Ducati har nettopp lagt ut en teaser som viser den nye motocrosseren i aksjon. Enda mer imponerende er det at to erfarne førere skal kjøre sykkeln: Åtte ganger italiensk MX-mester Alessandro Lupino og ni ganger MX-verdensmester Antonio Cairoli. Ducati har antydet en storslått lansering av den nye sykkelen på Campioni i Pista, planlagt til 21. til 23. januar 2024. Her vil den nye sykkelen så vel som fabrikkens motocross-team bli vist frem.

Når det gjelder de tekniske spesifikasjonene til sykkelen er veldig lite kjent, bortsett fra at den skal ha en 450cc ensylindret motor og Ducati sier at sykkelen får en veldig «bred effektkurve», og at den får merketypisk desmodromisk ventilstyring. Ducatis Desmo-motorer har vist seg å være de mest formidable på bane, og har sikret den italienske produsenten både WSBK- og MotoGP tittelen i 2023.

Racingsiden av mx-satsingen er virkelig spennende, men det er den kommersielle siden som godt kan komme til å omforme Ducatis image: Lanseringen av 450 MX-sykkelen vil bane vei for en serie lette sykler med offroadegenskaper. Får vi snart se Ducati enduro- og MX-sykler ta opp konkurransen med slike som KTM, Husqvarna og GasGas?

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser