15. mai 2021

Ducati til Open-klassen i 2014?

I MotoGP kommer det i 2014 til å finnes to klasser – Factory og Open. Den største forskjellen er at Factory får kjøre med egen ECU, mens alle i Open kjører med en felles standard-ECU.

I et intervju med GPOne.com antyder Ducatis fabrikksfører Andrea Dovizioso at Ducati kan komme til å delta i Open-klassen istedenfor Factory. Ducatis satelitteam har allerede vært aktuelt for Open, og forskjellen mellom Ducatis Factory- og Open-sykler skal være minimal.

– De sa at motorens respons endres når den får fire liter mer bensin … men hvordan? Vi må teste det og se om det finnes noen positive forskjeller.

Open-klassen kan benytte mer bensin (24 liter istedenfor 20), gjøre flere motorendringer, og har et mykere dekkalternativ i sammenligning med Factory. Open-teamet har også mye større testmuligheter, Ducati kan kjøre test når som helst og på hvilken bane som helst, med sine fabrikksførere. Factory-teamene er begrenset til offisielle tester, og fabrikksførerne må stole på at andre testførere får utviklingen i riktig retning.

– Det er ikke tatt noen avgjørelser ennå, men etter at vi testet på Sepang skal vi bestemme  hvilken vei vi skal gå, sier Dovizioso.

Andre artikler du kanskje vil like

Annonser