Ducati til Open-klassen i 2014?

I MotoGP kommer det i 2014 til å finnes to klasser – Factory og Open. Den største forskjellen er at Factory får kjøre med egen ECU, mens alle i Open kjører med en felles standard-ECU.

I et intervju med GPOne.com antyder Ducatis fabrikksfører Andrea Dovizioso at Ducati kan komme til å delta i Open-klassen istedenfor Factory. Ducatis satelitteam har allerede vært aktuelt for Open, og forskjellen mellom Ducatis Factory- og Open-sykler skal være minimal.

– De sa at motorens respons endres når den får fire liter mer bensin … men hvordan? Vi må teste det og se om det finnes noen positive forskjeller.

Open-klassen kan benytte mer bensin (24 liter istedenfor 20), gjøre flere motorendringer, og har et mykere dekkalternativ i sammenligning med Factory. Open-teamet har også mye større testmuligheter, Ducati kan kjøre test når som helst og på hvilken bane som helst, med sine fabrikksførere. Factory-teamene er begrenset til offisielle tester, og fabrikksførerne må stole på at andre testførere får utviklingen i riktig retning.

– Det er ikke tatt noen avgjørelser ennå, men etter at vi testet på Sepang skal vi bestemme  hvilken vei vi skal gå, sier Dovizioso.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser