Ducati Supersport er tilbake

Som Ducati har gjort tidligere, for eksempel med Scrambler, valgte de å avsløre en ny modell for noen få utvalgte under World Ducati Week. Til tross for at man prøvde å hindre at folk smuglet med seg mobiltelefoner og kameraer, tok det ikke lang tid før hemmeligheten ikke var så hemmelig lenger.

Bildet som nå spres på ulike fora og nyhetssider viser en ny sportsykkel med betydelig mer gatefokus enn de nåværende Panigale-modellene. På halvkåpen kan vi se det kjente Ducati-varemerket Supersport. Sist dette var på tapetet handlet det om en kjærkommen kombinasjon av luftkjølt, buldrende motorgange, og fine kjøre- og touringegenskaper.

Rammen er en kombinasjon av fagverksvarianten hos nye XDiavel og Monster 1200, mens basis i motoren er den samme som i nye Hypermotard 939. Motoren skal imidlertid være betydelig omarbeidet både elektronisk og mekanisk for å passe bedre til turkjøring.

Svingarmen er en singelvariant, støtdemperen fullt justerbar, og på S-versjonen kan vi også vente oss Öhlins både foran og bak. Selv om Ducati vil skille modellen tydelig fra Panigale-modellene, ser vi et tydelig slektskap i frontlyktdesignen. Bakramme og sal har imidlertid liknende trekk fra den brede og komfortable varianten hos den opprinnelige 900 SS.

Sykkelen vil bli presentert på Eicma i Milano senere i år, og den planlegges nå solgt i midten av 2017. Prisen skal ligge på mellom 13 000 og 15 000 Euro. Det kan bli interessant å se hvor lenge Ducati blir alene om en ny modell i dette segmentet av sporttourere, som har ligget mer eller mindre brakk lenge.

 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser