Drømmesesong for Sigvartsen

Roadracingføreren har deltatt i ti løp 2012. Det har resultert i syv seire, tre andreplasser, to banerekorder, én mesterskapstittel og en NM-bronse.
– Dette har vært min beste sesong noensinne – uten tvil, sier Skjetten-gutten. 

Suveren på hjemmebane
NM-bronsen kapret han til tross for at han sto over tre av løpene i mesterskapet, og på Artic Circle Raceway i Mo i Rana sikret han seg førsteplassen i detnordiske meste andre året på rad.
– Men sesongens høydepunkt var finalehelgen på Vålerbanen. Det var så deilig å klare å presse seg selv helt ut, sier Sigvartsen om augusthelgen der han vant begge løpene med 18 sekunder margin og satte ny banerekord på hjemmebanen. 

Endelig fått ut alt
Etter noen sesonger plaget av motgang og skader, er 20-åringen glad for at han endelig har fått tatt ut sitt maksimale på hans Honda CBR 600.
– Det er den første sesongen hvor jeg føler jeg har fått vist hvor god jeg er, sier Sigvartsen, men understreker samtidg at han erger seg over de tre andreplassene.

På grunn av de, velger han å beskrive sesongen som "nesten optimal". 
– De ødelegger litt, sier han med glimt i øyet. – Men jeg kan ikke forvente at alt flyter hele tiden. Man må bare regne med noen hindre, legger han til. 

Vil ut i Europa
Etter drømmesesongen forteller Sigvartsen at han er mer sulten enn noen gang. NM virker ikke like fristende lenger. Neste sesong vil han aller helst komme seg ut i Europa å kjøre. 
– Men der står og faller på sponsorinntekter. Jeg er avhengig av å få inn mer økonomisk støtte for å satse videre, sier han. 

Nivået blandt kontinentets beste førere skal han dog få kjenne på senere denne høsten, da han skal delta i EM-finalen i Albacete i Spania. Oppladningen til hans største utfordring så langt i karrieren fikk han i hegen, da han kjørte inn til én første- og én andreplass under SM-finalen på Karlskoga Motorstadion. 

Tekst: Jonas Bariås

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser