Drømmecomeback av Tage Solberg

Honda-fører Tage Solberg fikk et drømmecomeback i Nordisk roadracing. Nordmannen har ikke kjørt hjemme i Skandinavia på flere år, men under årets første runde i Scandinavian Open på Falkenberg kunne han klatre helt til topps i superbike-klassen.
– Det smakte så utrolig godt. Dette hadde jeg ikke forventet i det hele tatt, forteller en meget fornøyd Tage Solberg, som ikke har kjørt konkurransekjøring på over ett år.

Har fortsatt 10 prosent igjen
Hele fjorårssesongen ble ødelagt av en skulderskade. Derfor smakte helgens seier utrolig godt for superbike-føreren.
– Det er deilig å kjenne at skulderen ikke plager meg lengre. Jeg har ikke kjørt løp på mange måneder og at vi skulle få en seier i helgen hadde jeg ikke drømt om. Jeg kunne rett og slett ikke fått en bedre start på sesongen, forteller Honda-føreren. Selv om Tage holdt et høyt tempo under helgens Scandinavian Open vet nordmannen at han har mer å gå på.

– Ting må løsne ennå litt mer før jeg er tilbake hundre prosent. Jeg føler vi har 10 prosent å gå på. Nå gjelder det å få ennå mer trening på sykkelen, så skal vi kjøre ennå fortere i løpet av sesongen, lover han. Det var svært tøffe og våte kjøreforhold under helgens runde på Falkenberg.

Gamblet på slicks
Tage valgte å kjøre på tørrværsdekk og fikk godt betalt for det.
– Jeg tok meg en runde rundt banen for å se på forholdene og jeg synes det tørket opp. Derfor valgte vi å kjøre på slicks, og det var helt klart det rette valget, smiler Solberg. Flere av hans argeste konkurrenter valgte å kjøre på regndekk. Med seier i det første løpet, og en fjerdeplass i det andre løpet leder Tage Solberg det Nordiske mesterskapet i Superbike.

– Vi har fått en best tenkelig start på årets mesterskap. Vi leder mesterskapet med 13 poeng. Det er jeg utrolig glad for, men sesongen er lang, og jeg er helt sikker på at det er flere som har lyst på mesterskapstittelen, sier han. Tage Solberg fikk en utrolig dårlig start i søndagens løp og lå helt nede på en tiendeplass i første sving. Tage klatret seg til slutt opp på en fjerdeplass. Vant gjorde Norvald Haaland som Tage tror blir en tøff konkurrent både i det Nordiske mesterskapet og i NM.

– Norvald har kjørt utrolig fort i hele helgen. Han vant med over ett sekund på søndag, og han hadde klart raskeste rundetid. Jeg ser på Haaland som en tøff konkurrent, sier Honda-føreren.

Godt å være hjemme igjen
De siste fem årene har Lørenskog-gutten kjørt i flere europeiske serier. Det har blitt flere sterke resultater i det tyske og det nederlandske mesterskapet i både Supersport 600 og Superbike, men Tage angrer ikke på at han nå har valgt å returnere til Nordisk racing.
– Det var utrolig moro å kjøre løp i Norden igjen, og jeg har kost meg utrolig mye gjennom hele helgen. Jeg har truffet mange kjente, og jeg føler nivået har blitt høyere på de fem årene jeg har kjørt i Europa, så jeg tror det kommer til å bli en veldig spennende sesong, sier Tage Solberg.

Før sesongen valgte han å bytte merke og gikk til Honda og en CBR1000RR. Under helgens løp fikk nordmannen testet det nye utstyret sikkelig.
– Sykkelen var rett og slett fantastisk. Den passer meg utrolig godt. Den er meget lettkjørt. Vi har fortsatt litt igjen på finjustering, men alt i alt er sykkelen perfekt, skryter Solberg. Den nye sykkelen har rundt 180 hestekrefter, og har en toppfart på opp mot 300 kilometer i timen.

Resultater Race 1 Falkenberg:
http://www.mylaps.com/results/showrun.jsp?id=1495555
Resultater Race2 Falkenberg:
http://www.mylaps.com/results/showrun.jsp?id=1498584

Topp 3 i Nordisk Mesterskap:
Tage Solberg, Norge, 36 poeng
Daniel Falemo, Sverige, 27 poeng
Robert Gull, Sverige, 26 poeng

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser