Drama til siste runde

Idet støvet la seg på Le Mans tidligere i dag, hadde Maverick Viñales gått seirende ut av duellen med Valentino Rossi. Sistnevnte skled ut av banen i siste runde og mistet sammenlagtledelsen så langt. Marc Marquez er også på listen over dem som drar tomhendt fra Frankrike.

Det var Johann Zarco (som nettopp har undertegnet kontrakt med Monster Yamaha Tech 3 for 2018-sesongen) som kom raskest ut, med de to fabrikkførerne hakk i hæl. Viñales kom seg forbi og startet å opparbeide seg en luke. Men så kjørte også Rossi forbi Zarco, tok opp jakten på Viñales og kom seg helt opp i ledelsen. Det var dermed duket for en spektakulær duell på siste runde.

En uvant førerfeil brakte Viñales tilbake i ledelsen, men Rossi ga seg ikke. Dessverre skled han av banen og måtte se teammakkeren forsvinne i horisonten og klatre forbi på poengtabellen.

Zarco holdt hodet kaldt selv under presset fra hjemmepublikum og kjørte inn til sølvplassen, mens Dani Pedrosa tok bronsen etter en imponerende opphenting gjennom feltet. Han startet som 13. mann, lå på sjuende etter de første rundene, og brøytet seg så vei forbi Andrea Dovizioso og Cal Crutchlow. Han var i ferd med å hente inn Marquez da teammakkeren skled ut av banen etter å ha vært for hissig på grøten.

Dermed er det nå Pedrosa som ligger som andremann, kun 17 poeng bak Viñales.

Hvordan det gikk med resten av feltet, kan du lese på www.motogp.com. Her finner du også sammenlagtlisten etter årets første fem race.

Om to uker kjøres det igjen, på Mugello i Italia. 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser