Drama på høyt nivå i Argentina

Cal Crutchlow (LCR Honda Castrol) tok sin tredje MotoGP-seier gjennom tidene, og han ble fulgt av Johann Zarco og Alex Rins på pallen. Men de tre på toppen må dele oppmerksomheten med Marc Marquez og Valentino Rossi, der førstnevnte pådro seg straff for både det ene og det andre. Nå er tittelkampen høyst åpen.

Dramaet begynte med utsatt start på grunn av opptørkende forhold. Alle unntatt Jack Miller, som hadde pole postion og var skodd med slicks, dro inn i depotet for å bytte sykkel. Et så sent sykkelbytte betyr at man må starte fra depotet. Men siden dette ville innebære en stor sikkerhetsrisiko, ble den uvanlige beslutningen tatt å la alle starte et par rekker bak Miller.

Så fikk Marquez motorstopp på griden. Han klarte til slutt å starte, men fikk klar beskjed om å kjøre inn i depotet og starte derfra. Men han trosset dette, kjørte mot baneretningen og stilte seg på sin opprinnelige plass i startfeltet.

Miller tok ledelsen fra start, Dani Pedrosa la seg som andremann, og Johann Zarco tok tredjeposisjonen før Marquez angrep bakfra. Men Pedrosa krasjet seg ut av racet, tavla til Marquez viste «Ride Through Penalty», og dramaet fortsatte. Nå var det tre førere som jaktet på Miller – Zarco, Rins og Crutchlow. Mens Marquez bet tennene sammen og la ut på det som virket som en uoverkommelig oppgave.

I fronten ledet Rins en kort stund før han begikk en førerfeil, så var det Millers tur til å gjøre det samme, og Crutchlow benyttet sjansen. Sistnevnte, Zarco og Rins begynte å dra fra Miller.

Bakover i feltet fortsatte dramaet.  Marquez presset seg først forbi Aleix Esparago, som gikk bredt, men klarte å holde seg på. Den brutale forbikjøringen ble straffet med at Marquez skulle slippe seg en plassering bakover. Han gjorde dette, men så var jakten i gang igjen, på Yamaha-duoen Rossi og Viñales. Marquez prøvde seg på innsiden av Rossi, men feilbedømte situasjonen radikalt. Begge gikk bredt, Marquez kom seg videre, mens Rossi gikk overende og ut i gresset. Han kom seg på igjen, men var dermed sjanseløs i poengkampen.

I fronten var det fortsatt ovenfor nevnte trio som kjempet. Crutchlow og Zarco duellerte et stykke foran Rins på tampen, og briten gikk seirende ut. Alex rins feiret bronsen – hans første pallplass i kongeklassen – med en wheelie.

Miller tok fjerdeplassen. Fysisk var det Marquez som passerte målflagg som femtemann, men en ny straffeutmåling dukket opp i samme øyeblikk – Ride Through eller 30 sekunders tillegg på grunn av den brutale manøveren ovenfor Rossi. Dermed ble det en 18. plass og ingen poeng fra Argentina. Viñales endte som femtemann, foran Dovizioso.

Det har vært en spennende start på 2018-sesongen. Nå drar Crutchlow til Texas om to uker med sin første sammenlagtledelse i historien. Faktisk første brite som leder sammenlagt siden 1970, og til overmål for et uavhengig team.

Du leser mer om den dramatiske gårsdagen på www.motogp.com.

 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser