Dobbeltseier på britisk jord

I det første racet splittet Ducati-fører Davide Giugliano de to Kawasaki-førerne Sykes og Rea på pallen etter en dramatisk forestilling. Chaz Davies kom best ut fra start. Sykes lå en stund nede på fjerdeplass etter en førerfeil, og Jonathan Rea jaktet på de to Ducati-førerne mens Sykes forsøkte å hente seg inn igjen.

Da Davies fikk forhjulslipp og gled ut av ledelsen, var det teammakker Giugliano som måtte kjempe mot Reas angrep. Sistnevnte gjorde imidlertid en feil som førte til at han ble liggende fem sekunder bak teten.

Davies kom seg på igjen og kjempet seg tilbake blant topp ti. Men en ny krasj satte ham ut av spill for godt. Sykes tok igjen Giugliano, og disse to kjempet tett i flere runder til Sykes kom seg forbi og fikk opparbeidet en luke som var på 2,8 sekunder ved målflagg. Regjerende mester Rea kjørte inn til bronse.

Race nummer to ble en kamp mellom to Kawasakier. Både Sykes og Rea fikk en pangstart og kjempet i 20 runder før Sykes til slutt tok sin åttende seier på rad på banen i Derbyshire. Chaz Davies tok revansj etter vanskene i det første racet, og sikret seg bronseplassen.

Det var en liten førerfeil i siste sving fra Reas side som sikret Tom Sykes seieren denne gangen.

Jonathan Rea har fortsatt en god ledelse i sammendraget med sine 293 poeng. Tom Sykes følger på andreplass med 237 poeng, mens Chaz Davies ligger like bak med 231.

Om to uker er det ny World Superbike-helg, og da kjøres det på Misano World Circuit Marco Simoncelli.

www.worldsbk.com

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser