Dobbeltseier i Australia

Årets første race i World Superbike ble en tett fight. Jonathan Rea kjempet med Chaz Davies helt til siste sving, og det skilte bare 0,042 sekunder da de krysset mållinjen, med Rea som førstemann. Tom Sykes ble tredjemann på pallen i race 1.

Før man kom så langt som til mål, byttet både Rea, Davies, Sykes, Alex Lowes og Marco Melandri på å inneha ledelsen.

Også i race nummer to ble det Rea som endte øverst til slutt, og nå var differansen enda mindre – 0,025 sekunder – ned til Chaz Davies. Denne gangen var det Marco Melandri som tok bronseplassen på pallen. Også Alex Lowes blandet seg inn i kampen om pallplassene i siste runde, men måtte ta til takke med den alltid litt forsmedelige fjerdeplassen etter å ha ligget i ledelsen tidlig i racet.

Det har vært mange disputter om de nye reglene der man stokker om startrekkefølgen på de ni beste fra race 1 foran race 2. Diskusjonen vil garantert fortsette gjennom sesongen – hva er din mening om det nye startopplegget? Den eneste foreløpige konklusjonen er at det ikke hindret mester Rea i å ta nok en dobbeltseier.

Noe annet som er sikkert, er at førerne neste gang skal i ilden i Thailand om to uker, på Chang International Circuit.

I mellomtiden kan du lese alt om helgen i Australia på www.worldsbk.com. Her får du både komplette resultatlister, førerportretter og fullstendig terminliste.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser