Dobbel Sykes-triumf ved Donington Park

Fightet tett med Rea i hele det første racet
Det første og 23 runder lange World Superbike-racet ved Donington Park gikk på tørt underlag i går, men været var kaldt og overskyet. Tom Sykes fightet hele veien med teammakker og sammenlagtledende Jonathan Rea. De skiftet på å lede så å si hele racet etter å ha passert Leon Haslam, som kom best ut i starten.

Dermed kunne Tom Sykes feire sin femte seier på rad ved banen i Leicestershire, og han manglet nå kun en seier på å tangere landsmann Carl Fogarty.

Den siste pallplassen gikk til Chaz Davies, som passerte Haslam da det gjensto seks runder.

Klar seiersmargin i race nummer to
Også i race nummer to gikk det Sykes’ vei, og han tangerte dermed Fogartys rekord. Sykes har i tillegg vunnet hvert race på banen de siste tre årene. Tempoet var høyt, og denne gangen ble marginen over ni sekunder ned til Jonathan Rea, som heldigvis hentet seg inn fra det som kunne blitt en voldsom krasj i andre runde. Også i dette racet ble det Chaz Davies som tok bronseplassen.

Det er fortsatt Jonathan Rea som leder klart sammenlagt, med 280 poeng. Haslam og Sykes ligger så å si likt – kun ett poeng skiller dem i den foreløpige kampen om andre- og tredjeplassen.

Årets sjuende WSBK-helg kjøres i Portugal om to uker. I mellomtiden kan du lese alle detaljer fra denne helgen og se bilder på www.worldsbk.com.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser