Dobbel suksess i California

Med gårsdagens seier er Jonathan Rea den mestvinnende World Superbike-føreren i den amerikanske banens historie. Han var nok en gang suveren, og kom seg opp i teten på runde åtte til tross for at han måtte starte bakerst i tredje rekke. Igjen var det Chaz Davies som tok andreplassen, mens Eugene Laverty ble nummer tre.

Rea kastet ikke bort tiden da startsignalet gikk. På slutten av første runde hadde han klatret fra niende til femte, og tre runder senere var han allerede oppe på andreplassen og tok opp jakten på den gang ledende Laverty. I mellomtiden krasjet Marco Melandri ut av racet, og dette er tredje gang på de siste sju racene at italieneren ikke tar poeng.

I åttende runde var Rea oppe i ledelsen. Som på lørdag gjensto det to tredjedeler av racet, og det var fri bane. Selv ikke Chaz Davies, som kom seg opp på andreplassen da åtte runder gjensto, klarte å tette luka, og måtte nøye seg med dette resultatet ved målflagg.

Det ble masse action rundt den siste pallplassen. Da Laverty falt ned på tredjeplassen, ble han raskt hentet inn av de to Pata Yamaha-førerne. Den innbyrdes kampen mellom disse gjorde imidlertid at Laverty klarte å beholde posisjonen, og han tok dermed sin første pallplass siden Sepang i 2014.

I kampen mellom van der Mark og Lowes var det sistnevnte som gikk seirende ut.

Alle resultatene fra gårsdagen finner du her, og du leser alt fra helgen i California på www.worldsbk.com.
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser