Dobbel Plassen og Joranger på Rudskogen

Sommervarmen gjorde seg ekstra gjeldende på motorbanen i går, og det meldes om temperaturer på 45 grader i asfalten.

I Superbike var Ducati-fører Ole Bjørn Plassen fra Sande i Vestfold suveren i første race, og han satte ny banerekord hele 0,7 sekunder under den forrige. Han kom i mål 7,5 sekunder foran mossing og veteran Norvald Haaland, som har byttet til Kawasaki i år. Carl Berthelsen fra Kristiansand la beslag på den siste pallplassen i første Superbike-finale i salen på sin Suzuki. 

I Superbike-race nummer to ble det noen runder med god underholdning idet Carl Berthelsen og Ole Bjørn Plassen byttet på å lede. Da det gjensto seks runder, stakk imidlertid Ole Bjørn. Carl Berthelsen kjørte inn til sølvplass, og Norvald Haaland sikret seg bronsen. Både Haaland og Berthelsen uttaler at det er mer å hente på form og oppsett videre i NM. Gårsdagens dobbeltvinner er naturlig nok strålende fornøyd med både egen form, sykkel og team, og uttaler at han har verdens beste backup.

Alf Georg Joranger tok innersvingen på fjorårsmester Thomas Sigvartsen i første race. Sigvartsen ledet lenge, men klarte ikke å forsvare ledelsen helt inn. Henning Flathaug tok bronseplassen. I race nummer to ble det nok en gang Alf Georg, foran Erik Lindstrøm, og med Henning Flathaug på enda en bronseplass – Flathaugs mål var som tidligere skrevet å komme på pallen denne første helgen, og det gikk etter planen. Thomas Sigvartsen endte i grusen fra ledelse, mens Alf Georg lå på andreplass før krasjen.

På telefonen forteller imidlertid Alf Georg at dette ble årets eneste to race for hans del, men han holder det åpent om kan begir seg utpå banen igjen neste år. Nå er det pappaperm som gjelder for den mangeårige Yamaha-føreren fra Engelsviken.

Ellers melder Stinius Viking Ødegård at han er fornøyd med en sjetteplass i race nummer to. I første race ble han truffet av en annen fører, som ble sendt til sykehus etter krasjen. Det gikk bra med Stinius, som er glad for at han klarte å holde et greit race-tempo til tross for at han nylig er operert i håndleddet.

Det ble kjørt mange klasser og finalerace på Rudskogen i helgen, og samtlige resultater finner du på www.mylaps.com eller www.borgmck.no.

Neste NM-runde kjøres på Arctic Circle Raceway i Mo i Rana 4.-6. juli.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser