– Det er veldig frustrerende

Pål Anders Ullevålseter ble nummer 36 på dagens 9. etappe av Dakar Rally, og klatret med det til 19. plass i sammendraget. Spesialetappen på 593 kilometer (!) hadde start i San Miguel, Tucuman og målgang i Cordoba. Vinneren av etappen ble ikke overraskende Cyril Despres som nå har slått på toppfarten. Med tiden 05:41:36 slo han Ullevålseter med 52 minutter og 13 sekunder. I sammendraget er nordmannen nå nummer 19, 01:45:57 bak sammenlagtleder Ruben Faria fra Portugal.

Krise for Casteau
En frustrert Ullevålseter hadde følgende å si om etappen:

– 810 beintøffe kilometer til sammen i dag med mye støv og altfor mange som kjørrer fortere enn meg. Det er veldig frustrerende, fordi jeg føler at jeg gjør alt jeg kan akkurat nå for å kjøre fort, men det er tydeligvis ikke raskt nok. Byttet motor i går og har pådratt meg en 15 minutters tidsstraff, men det er ikke mye unnskyldning i dét. Jeg vet at en del ryttere har brutt en del regler underveis i dag og kommer til å få tidsstraffer, men ikke nøyaktig hvem eller hvor mye. Jeg satser på ny dag i morgen og med litt mer positivitet, sier en skuffet Ullevåseter.

En som imidlertid har enda større grunn til å deppe er gårsdagens sammenlagtleder, David Casteu fra Frankrike. Han hadde en marerittetappe og endte over to timer bak teten i mål. Dermed er ledelsen spist opp og han ligger nå håpløst langt bak i sammendraget. Årsaken er at han krasjet da han desperat forsøkte å unngå en ku. I krasjen slo han skuldra ut av ledd og har ikke akkurat gode kort på hånda før innspurten.

Her finner du hele sammenlaglista.

PS: Videoklippet på toppen av artikkelen er hentet fra gårsdagens etappe.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser