Despres leder fortsatt

Det er fortsatt jevnt i teten i Rally Dakar. Førstnevnte leder nå sammenlagt med to minutter og tre sekunder på marc Coma. 46 seskunder deretter kommer Paolo Goncalves på tredjeplass.

Vår egen Pål Anders Ullevålseter fortsetter å kjøre godt på enkeltetappene, men ligger fortsatt håpløst langt bak pallen. Mye av grunnen til det er tidsstraffen på 40 minutter han pådro seg i forrige uke.

På den sjuende etappen var Ullevålseter 8 minutter og 7 sekunder bak vinneren Marc Coma. Sammenlagt er han 1 time, 41 minutter og 3 sekunder bak Despres.

Taktikk
– Jeg er egentlig veldig fornøyd med alt sålangt, selv om det jo blir litt trist når tenker at jeg har 40 minutter «på ryggen» som jeg føler jeg ikke fortjener å ha, men sånn er det bare. Jeg sa jeg skulle jobbe meg tilbake til topp 10, nå er jeg der nesten, så planen fortsetter.

– Nå begynner strategi og taktikk i forhold til motorbytter. Husqvarna-rytterne har fått beskjed om at de må holde ut hele rallyet med samme motor, hvilket for meg er helt crazy (men en fordel for meg), for det kommer ikke til å holde i det hele tatt. Jeg vurderer å la det gå enda en dag og vente til mandag med å bytte motor. På en side har jeg hele dagen i morgen (i går) til å bytte og teste (hviledag), på en annen side hadde det vært fantastisk å vente én dag til, for da er jeg på G siste uken. Jeg er usikker og bestemmer meg sammen med resten av Team Ullevålseter i morgen tidlig.

For ordens skyld, ett motorbytte i løpet av Dakar = 15 min. tidsstraff, 2 = 45 minutter og 3 bytter = 2 timers tidsstraff, så mye kan fortsatt skje.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser