Den store avdukingsdagen

Pressekonferansene har gått slag i slag fra tidlig til sent i dag, og jeg har slitt ut et par relativt nye sko. Produsentene har lagt mye arbeid og ressurser i å presentere sine nyvinninger. 

BMW startet dagen med å vise frem F800R som har fått mer effekt, nye bremser og fjæring. Deretter ble en helt ny S1000XR vist frem. Dette er en helt ny adventure-modell for asfaltkjøring. Her brukes samme motor som hos S1000R og S1000RR. Les mer om S1000XR her

Honda viste frem en prototype av RCVs gatemodell. Denne har fått navnet RC213V-S og baserer seg på selskapets MotoGP-vinnende racer. Mer informasjon om RC213V-S finner du her. Honda viste også en kjøreklar prototype av True Adventure – altså en skikkelig eventyrsykkel. Les mer om den her.

Triumph brukte muligheten til å utvide sin Tiger 800-familie. Disse bruker samme motor som tidligere, men har nå blitt mindre tørste. Du finner flere detaljer og bilder om de nye Tiger-modellene her. Ellers fikk vi også se Triumph Scrambler. Triumph har en pågående konkurranse mellom Bobber og Scrambler som avsluttes 26. november. 

Hos Kawasakis store stand kunne vi se deres nye innstegsfighter Z300. Motor og en del komponenter er hentet fra Ninja 300. Z300 får 38 hestekrefter. Les mer her. Årets kanskje største nyhet ble også avduket – nemlig H2 – gateversjonen av H2R. Kompressormatede H2 får 210 hestekrefter. Se her for mer informasjon og bilder.

KTM presenterte nye 1050 Adventure – en lettere, mindre og mer prisgunstig versjon av 1190. Her finnes det også muligheter for struping til A2-nivå. Vi har en egen sak om 1050 Adventure her. Den nye 1290 Super Adventure var også på plass. 

Suzuki brukte sin mulighet til å vise frem GSX-S 1000F og GSX-R 1000. Men også V-Strom 650 i eventyrklær var på plass.

Litt artig er det å se at historierike Matchless ser ut til å finne tilbake. De avduket lekkerbisken Model X Reloaded. Med 1 916 kubikk, innsprøytning og seks gir, er dette en kjededrevet motorsykkel som vekker oppsikt. 

Moto Guzzi presenterte to nye glidere, samt protypen MGX-21. Vi serverer deg mer informsjon om disse her

Til sist var det Husqvarna som skulle gjennomføre sin pressekonferanse. De lanserte 701 Supermoto – en gateregistrert supermotard med 67 hestekrefter. Les mer her. Husqvarna viste oss også to konseptsykler som kan være i produksjon om et par år. Dette var 401 Vitpilen og 401 Svartpilen. To helt nye typer sykler som du kan se bilder av her i høyre kolonne. 

 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser