Dårlig start

På selveste nyttårsaften gikk startskuddet for Lisboa – Dakar 2006 i Lisboa, Portugal. Rallyet arrangeres for 28. gang, og Pål Anders Ullevålseter stilte til start for femte år på rad.

Totalt skal de 232 deltagerne i motorsykkel-klassen tilbakelegge ca. 900 mil på 15 dager gjennom Portugal, Spania, Marokko, marokkansk-okkupert Vest-Sahara, Mauritania, Mail, Guinea og Senegal, før målgang finner sted i Dakar søndag 15. januar 2006.

Pål Anders Ullevålseter, med startnummer 5, var ikke spesielt fornøyd etter dagens 83 km lange spesialetappe. Åpningen av rallyet ble ikke helt som forventet da han kom inn på en 32. plass, hele 6:20 minutter bak vinneren Cyril Despres fra Frankrike.

– Dette gikk skikkelig dårlig ! Jeg har ventet så lenge på å starte dette rallyet, og da blir det en real nedtur når ingenting klaffer den første dagen. Underlaget var glatt fra før av, og det ble ikke bedre av at det begynte å sprutregne halvveis på etappen. Samtidig var det mye navigering noe som gjorde at det gikk sakte, ekstra sakte for min del siden jeg ikke taklet underlaget. Nå må jeg bare legge denne dagen bak meg og fokusere friskt på morgendagen. Et nytt år med blanke ark og nye muligheter passer meg utmerket !, sier Pål Anders optimistisk.

Den andre etappe, søndag 1. januar, kjøres fra Portimao, Portugal til Malaga, Spania og er totalt 567 km, hvorav 115 km er spesialetappe på tid.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser