Dårlig helg i Portugal for Sondre “Gekko” Haga

Sondre Haga måtte starte blant de aller første førerne etter et fall på kvalifiseringen. Dette betyr ikke bare at en ikke har ferdig oppkjørte spor, men også at dommerne ikke var blitt myknet opp etter å ha dømt de mest berømte kjørerne.

– Dommerne tør ikke gi feil på non-stop-regelen til de største gutta. Og de må stoppe for å komme gjennom seksjonene. Dette gjør at utover dagen endres dømmingen etter hvert som dommerne ser hva som kreves for å fullføre seksjonen de står i, forteller Sondre Haga i pressemeldingen BIKE har mottatt.

– Kræsja i første runde og slo skulderen. Samtidig dukket noen gamle ryggsmerter opp igjen. Nå, dagen etterpå, kjenner jeg det godt i kroppen, avslutter han.

Haga endte til slutt på17. plass, og dette er han dårligste plassering så langt i VM i år. Det ble fire femmere på grunn av den omdiskuterte non-stop-regelen, som ikke er så utbredt i Norge ennå, og tre femmere i tillegg til dette.

Håkon Pedersen ble nummer 15 i Portugal. Sammenlagt ligger Pedersen og Haga som henholdsvis nummer 11 og 14. Alle resultatene finner du her.

Neste helg blir en av få frihelger for Haga, før han skal oppholde seg tre uker i Frankrike og Belgia for å kjøre VM og EM.
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser