Dakar 2019 etappe 8: San Juan de Marcona – Pisco

Etappen begynte med en blanding av motorsykler og biler, som gjør det vanskeligere for alle førerne.  – Det kan gå så bra som helst, hvis jeg gjør en god jobb i dag, så kan det gå veien, uttalte Ricky Brabec før start.

Honda-førerne Cornejo og Brabec startet rett før Stephan Peterhansel i bilklassen. Men Hondas drømmer om å vinne dagens etappe skar seg da Brabecs motor ga opp etter 57 kilometer. – Lett fuktig underlag, det kunne gått veldig bra. Det samme skjedde ifjor, da kom jeg 52 kilometer. Rallyet har gått perfekt frem til nå. Jeg finner ikke ord. Dakar-sykkelen igjen, sier en svært skuffet Ricky Brabec.

En annen fører som fikk vansker på denne etappen, var Yamaha-føreren Adrien Van Beveren. – Jeg ville angripe, men kjørte feil og mistet tid, forteller Adrien Van Beveren, som kjørte inn på en femteplass.

Andrew Short var knappe 2,30 raskere i mål enn Adrien Van Beveren på sin Husqvarna, og knep dermed en fjerdeplass på etappen.  

Den som har vært minst aktuell til å vinne, er Toby Price fra Australia. Han har kjørt hele løpet skadet, men holder seg likevel i toppen. 
Toby kjempet seg gjennom den tøffe etappen med skade i håndleddet, og kjørte inn til en tredjeplass. Han leder nå totalt.  – Jeg ga alt i dag. Mer enn dette kan jeg ikke gjøre. Det føles som om det brenner i håndleddet, sier Price. 

Pablo Quentanilla, Husqvarna, kom inn rett før Price, bare 45 sekunder etter etappevinneren Mattias Walkner på KTM.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser