Dakar 2017 – Sjuende etappe

Været viste seg fra en bedre side da førerne bega seg i vei på etappe sju mellom La Paz og Uyuni. Men regnet den siste tiden førte likevel til en halvering av spesialetappen til 160 kilometer.

Honda-førerne gjorde sitt beste for å ta igjen timen de fikk i straff for tanking på feil sted på fredag. Den i Monster Energy Honda-teamet som klarte dette best, var amerikaneren Ricky Brabec, som tok sin første etappeseier.

Rallyets sammenlagtleder er fortsatt den britiske KTM-føreren Sam Sunderland. Han hadde problemer med å navigere på etappe sju, men kjørte likevel i mål som tredje raskeste, etter Paulo Gonclaves.

Resultat, etappe sju:
1. BRABEC, Ricky, 9, Monster Energy Honda Team, 2:02’05
2. GONCALVES, Paulo, 17, Monster Energy Honda Team, +1’44
3. SUNDERLAND, Sam, 16, Red Bull KTM Rally Factory Team, +4’43
4. BARREDA, Joan, 11, Monster Energy Honda Team +6’51
5. DE SOULTRAIT, Xavier, 23, Viltais Racing Team HFP (Yamaha), +7’10

Etappe åtte skal ta førerne fra Bolivia til Argentina, og ferden går fra byen Uyuni i utkanten av saltørkenen og til Salta. Det handler om totalt 892 kilometer, der 492 er spesialetappe.

Totalt sett ligger KTM-fører Sam Sunderland fortsatt best an, med en betryggende ledelse på Pablo Quintanilla, som kjører for Husqvarna. Etter ham finner vi Adrien van Beveren, som kjører for Yamaha. Honda-førerne kjemper for ikke å miste grepet, men den raskeste av dem, Paulo Gonclaves, finner vi først på åttendeplassen.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser