Crutchlow imponerte igjen

Cal Crutchlow har imponert igjen, denne gang ved å ta seieren på Phillip Island. Briten holdt hodet kaldt og holdt avstand til andremann Valentino Rossi, mens Maverick Viñales ble sistemann på pallen.

Ingen av toppførerne som måtte ta til takke med en startposisjon bakover i rekkene fikk noen pangstart. Jorge Lorenzo avanserte fra 12. til 9. plass, teammakker Valentino Rossi kom seg opp to plasser til 13. – mens Maverick Viñales bare avanserte en plass. Det var Pol Espargaro som kom best ut, fra tredje posisjon i frontrekka, mens Marquez falt bakover fra pole position – men han kom seg raskt opp i teten og begynte å dra fra.

Crutchlow og Aleix Espargaro ble etter hvert liggende og kjempe om andreplassen. Briten lå best an, mens Rossi smøg seg gjennom feltet og kom seg forbi Pol Espargaro og Andrea Dovizioso. Etter dette fininnstilte han siktet på Aleix Espargaro, og ikke lenge etter var han også forbi sistnevnte.

Marc Marquez gled ut i grusen i fjerde sving etter å ha ledet med nesten tre sekunder, og racet var over.

Rossi startet jakten på Crutchlow. Han lå over to sekunder bak, men var på hugget etter å ha kjempet seg opp så mange plasser. Rossi fikk et tilbud i fjerde sving som fikk ham til å gi opp kampen, og etter det var den eneste spenningen som gjensto kampen om bronsen – mellom Aleix Espargaro, Dovizioso og Viñales. Disse tre byttet på plasseringene helt til fjerde sving krevde et nytt offer; Aleix Espargaro mistet grepet med fem runder igjen. Etter det klarte Viñales å hamle opp med Dovizioso og legge beslag på den siste pallplassen.

Pol Espargaro passerte målflagget som femtemann, foran Jorge Lorenzo, som ikke klarte å følge opp teammakkerens spektakulære opphenting.

Nicky Hayden, som steppet inn for en skadd Pedrosa, var dessverre en av førerne som måtte ut i grusen etter at Jack Miller angrep sving fire på en i overkant offensiv måte.

Dermed ble det nok en seier for et uavhengig team, og nok en førsteplass på Crutchlow i år. Marquez viste gode, gamle takter på banen før det endte galt, og enda en gang ble det vist førsteklasses og spennende racing på den australske banen.

Neste utfordring blir på Sepang, allerede førstkommende søndag, mens finaleracet kjøres i Valencia 13. november. Marquez har som kjent allerede vunnet, mens kampen om andreplassen fortsatt er åpen mellom Rossi og Lorenzo; det skiller nå 24 poeng mellom Yamaha-makkerne.

Som vanlig kan du dypdykke i alle detaljer på www.motogp.com.
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser