Crutchlow ble historisk

Regnværet over tsjekkiske Brno var i ferd med å gi seg da feltet satte av gårde i går. Cal Crutchlow (LCR Honda) skar seg etter hvert gjennom og kjørte inn til en av de senere års mest spektakulære seire, og han ble dermed første britiske seierherre på 35 år. I tillegg til Jack Miller skrev han seg inn i historiebøkene ved å være den andre i 2016-sesongen som vinner et MotoGP-race og tilhører et privatteam.

Valentino Rossi og Marc Marquez endte som nummer to og tre på pallen etter et tidvis kaotisk race.

Marc Marquez hadde pole position, men fikk den dårligste starten av dem i første rekke. Både Jorge Lorenzo og Andrea Iannone kom seg forbi. Marquez la seg safe midt blant de ti beste, mens Iannone, Dovizioso og Scott Redding stakk av i fronten.

Men så kom Cal Crutchlow på offensiven, med hard gummiblanding både foran og bak. Han tok seg helt opp fra 15. plass og i ledelsen. Førerne med mykere gummiblanding fikk nå lide for valget sitt, og etter hvert viste både Crutchlow og Rossi seg som uslåelige i fronten. Marquez slo også tilbake og kjørte inn til bronseplassen. Nå leder han med 53 poeng på Rossi, som igjen har en seks poengs ledelse på Jorge Lorenzo. Sistnevnte måtte nøye seg med en beskjeden 17. plass i går.

Loris Baz, Hector Barbera og Eugene Laverty fulgte på de neste plassene i Tsjekkias GP.

Neste utfordring for førerne er Silverstone, Crutchlows hjemmebane. Kan han gjenta suksessen der?

Les flere detaljer om helgen på www.motogp.com.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser