Cross-Gundersen banket svenskene

Dermed leder han også det svenske mesterskapet sammenlagt med 100 poeng, 29 poeng foran Jonatan Dahlgren og 36 poeng foran Mats Åkerblom.

Gundersen ledet det første heatet fra start til mål og sikret seg nye tjuefem SM-poeng, i tillegg til de femti han fikk for sin to heatseiere i forrige SM-runde. Kenneth var dyktig sliten i armene etter det første heatet, og litt usikker på om kreftene villle holde et heat til. Det skulle vise seg at det ikke var noen grunn til bekymring.

Dårlig start
I det andre heatet kom Kenneth litt dårlig ut fra start og lå på sjuende plass ved første passering. Men etter tre runder var Kenneth på bakhjulet til lederen, og dannet en tet-trio sammen med Rasmus Sjöberg og Marcus Norlen. De tre opparbeidet seg noen sekunders ledelse til resten av feltet.

Ved halvkjørt heat måtte Sjöberg slippe og trioen ble til en duo. Norlen først og Kenneth noe tidels sekunder etter. På niende runde strammet Kenneth gasswireren på Yamahaen og passerte Norlen. En runde senere ledet Kenneth med tre sekunder på Norlen og tolv sekunder på Sjöberg. Derfra og til målpassering var det ingen som kunne matche Kenneth Gundersens kjøring. Lillestrømgutten noterte seg for nok en klar heatseier i SM, den fjerde på rad.

Drømmestart
SM-runden i Linköping er den andre av seks mesterskapsrunder med tolv tellende heat. Kenneth Gundersen har fått en drømmestart i mesterskapet siden han har vunnet alle heatene så langt. Ronny Bakke fra Oslo MK tok også hjem åtte SM-poeng i helgens konkurranse og ligger på 21. plass i SM-sammendraget.

Kenneth Gundersen, som kjører for Lunner Cross Klubb, leder også Norgesmesterskapet i MX1 (450 ccm) etter to klare heatseiere i Sandnes for noen uker siden. I MX2 (250 ccm) vant han NM-heatet han startet, men siden han stod over et heat, ligger han i øyeblikket på niendeplass i 250-klassen. Kenneth har fra før åtte NM-titler i motocross.

I årets sesong skal Kenneth kjøre alle NM og SM-rundene. Han skal også starte i noen VM-runder. I tillegg skal han på sensommeren debutere i enduro og har meldt seg på VM-rundene i Hellas og Frankrike. Neste løp på Kenneths terminliste er NM-runden på Hemne ved Kyrksæterøra 20-21. juni.