CCM skaper ny modell, her er Spitfire

Det går bra for det britiske offroadmerket CCM. De har kunnet vise til pene tall i det siste, ifølge hjemlige medier.

Med bedre økonomiske forutsetninger kommer interessante satsinger. I dette tilfellet handler det om en ny avdeling innen firmaet som kalles Skunkwerx. Det er et knippe mekanikere og designere som har lagd skissene, og som nå har fått anledning til å gjøre virkelighet av dem.

Den første modellen fra CCM Skunkwerx kalles Spitfire, og er en fjærlett Street Tracker. Med hjelp av veteranen Ted Unwin har en avansert, men lett ramme i rustfritt stål blitt sveiset sammen. TIG-kunstneren har jobbet med T45-stål, samme materiale som utgjorde den bærende konstruksjonen i jagerflyet Spitfire fra andre verdenskrig.

Motoren er ensylindret, på 600 kubikk, og produserer 55 hestekrefter og 58 Newtonmeter. Det er ingen halsbrekkende tall, men helt klart nok for å få fart på en sykkel med tørrvekt 120 kilo.

Demperne er fullt justerbare, fjæringsveien 150 millimeter, og gaffelbeina måler 48 millimeter i diameter. Hjulene er 19-tommere med nav frest i ett stykke, og bremsene kommer fra Brembos sortiment. Tanken rommer 14 liter, salhøyden er 830 millimeter, og akselavstanden 1 423 millimeter.

CCM Spitfire skal produseres i et begrenset opplag.
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser