Casey Stoner gjør comeback i Suzuka åtte timers

Da Casey Stoner gikk av med pensjon fra racingen, uttalte han at motorsport fortsatt ville være hans store interesse. Derfor deltok han blant annet i australske V8 Supercars, og han har vist seg i diverse racingsammenhenger etter dette. Neste skritt blir nå Suzuka åtte timers, det tøffeste racet  i Endurance-VM, og hans første roadracingopptreden siden MotoGP.

– Etter å ha kjørt sykkelen på Sepang for et par måneder siden har jeg snakket med Honda om muligheten til å delta på Suzuka. Det har alltid vært noe jeg har ønsket å kjøre, men det ble aldri aktuelt i MotoGP-tiden på grunn av den hektiske agendaen, så jeg ser virkelig frem til å få delta, uttaler Stoner.

Han skal kjøre en Honda CBR1000RR sammen med WSBK-fører Michael van der Mark og HRC-testfører Takumi Takahashi (som har vunnet de to siste årene). De tar sikte på Hondas sjette seier på rad 26. juli. Stoner vil få anledning til å teste sykkelen nærmere  7.-8. og 14.-15. juli.

– Sykkelen er veldig annerledes i forhold til en MotoGP-maskin, men det blir en ny utfordring og en sjanse for meg til å få teste noe nytt og ulikt det jeg har vært vant til, avslutter Casey Stoner. 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser