Carl Berthelsen leder NM og Nordisk

Carl Berthelsen har hatt en svært god sesong i MPC Yamaha racingteam. Nå leder han NM med seks poeng foran Norvald Haaland, og han deler sammenlagtledelsen i Nordisk mesterskap med Henning Flathaug før siste runde på Rudskogen i september. 

– Vi har hatt en fantastisk sesong. Vi har vært godt forberedt, og hatt margingene på vår side. Dette gjorde også at vi kom godt ut av en krevende helg på Karlskoga, forteller NM-lederen i pressemeldingen.

Helgens NM og Nordisk mesterskap på Karlskoga Motorstadion i Sverige bød på mye regn, opptørkede forhold, og ikke minst over 30 grader og sol. Alt ble en taktisk utfordring for både ham og teamet.

– Vi hadde en utfordrende helg, som ble løst på en utmerket måte av teamet. Jeg har en ny sykkel, som jeg ikke tidligere har kjørt på denne banen, og i tillegg ble det svært tøffe forhold. Hele helgen besto virkelig av en solid laginnsats, forteller han videre.

At det ble en førsteplass og en tredjeplass i NM, samt andre og fjerdeplass i Nordisk mesterskap, er noe Berthelsen var svært godt fornøyd med. 

– Sesongen har blitt veldig bra for vår del. Teamet er svært dyktige og innehar svært høy kompetanse. I tillegg har vi kjørt taktisk og ikke kjørt fortere enn det vi må, og da har vi også klart å dra med oss mye poeng, noe som gjør at vi også leder begge mesterskap, forteller en sulten Yamaha-fører før finalehelgen på hjemmebane.

Spennende finaler på Rudskogen
Både NM og Nordisk mesterskap skal i år avgjøres på Rudskogen Motorsenter i Østfold. Carl Berthelsen har klart for seg hvordan han skal forberede seg før den spennende finalehelgen.

– Vi skal forberede oss godt mot finalehelgen, som vi også har gjort mot de andre NM-rundene. Vi er da midt i september, og vi kan få litt høstvær. Jeg håper på tørre forhold, for det er mest forutsigbart, men vi kan ikke utelukke regn og kaldere vær. Vi skal uansett gjøre en solid jobb i forkant med oppsett og dekk, forteller han, og legger til: – Men seks poeng er ikke mye, så vi kan ikke safe noe som helst. Vi må kjøre for å vinne, men det er mye som kan komme i veien. Det er flere som ønsker seg mesterskapstitlene.

Teamet håper å kunne kjøre en runde i det tyske mesterskapet IDM før finalehelgen på Rudskogen, for å få enda mer erfaring med den nye sykkelen.

Hvem blir din tøffeste konkurrent under finalehelgen?
– Det er mange sterke navn, både norske og svenske, men det er Norvald Haaland som jakter nærmest, og som jeg tror blir mannen å slå på Rudskogen, avslutter Carl Berthelsen. NM og Nordisk kjøres helgen 13. – 15. september.

Samtlige resultater fra NM og Nordisk på Karlskoga finner du her.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser