Bruce Anstey kjører RC 213V-S på Isle of Man

Bruce Anstey fra New Zealand stiller opp i årets Superbike- og seniorklasse under Isle of Man TT med en mildt sagt spektakulær motorsykkel.
Det er Valvoline Padgett-teamet som har utstyrt fjorårsvinneren av Isle of Man TT med den racingpreppede MotoGP-replikaen.

Motorsykkelen er en RC 213V-S, det vil si gateversjonen av modellen der alle plomberinger er fjernet og som dermed yter cirka 220 hestekrefter. Karbonfiberraketten veier mindre enn en 600-kubikker, men den er cirka seks centimeter lenger enn Firebladen som Bruce Anstey har kjørt tidligere.

Til britiske Motorcycle news forteller 47-årige Bruce Anstey at han han tar det for gitt at den er kapabel til å henge med de mer velprøvde motorsyklene i klassen, til tross for at han ikke har rukket å trene på den ennå.

Valvoline Padgett har ikke bare tatt motorsykkelen ut av kartongen, men blant annet utstyrt den med gaffel fra K-Tech, spesialdesignede hjul og styrekroner.

Mannen bak prosjektet er Valvoline Padgett-sjef Clive Padgett, som er en nær venn av Bruce Anstey. Dette er andre gang Bruce selv kjører en GP-sykkel rundt The Mountain Course. Forrige gang var motorsykkelen en cirka 20 år gammel Yamaha YZR 500 med 150 totaktshester.

Les mer om prosjektet her.

Foto: IOMTT

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser