Brakk lårbeinet under Supercross-EM

Dagen startet bra for den norske føreren. Både på trening og i tidskvalen hadde han raskest rundetid. Han følte at flyten satt på banen, men under andre kvalifisering gikk det fryktelig galt.

Sander fikk en god start og kom ut som andremann. Han holdt trykket oppe og gikk opp i ledelsen etter tre runder. Men etter et par runder i ledelsen skjedde det fatale. Sander bomgiret, og i samme sekund forsto han at dette måtte gå galt. Han kom seg ikke helt over et dobbelthopp og landet hardt, mistet pusten og ble liggende i noen sekunder før han prøvde å reise seg. Men da ville ikke det ene beinet være med. Han ble kjørt til sykehus, og der viste det seg at han hadde brukket lårbeinet tvers av.

Etter mange timers venting ble han operert natt til søndag, operasjonen viste seg å være vellykket, og allerede søndag ettermiddag fikk Sander dra fra sykehuset.

Den første tiden krever en del hvile, og rehabiliteringen tar han i Norge. Sander går til daglig på NTG i Bærum, og han vil få god oppfølging av støtteapparatet der. Han er oppe og går på krykker, uten gips, bare med noen små plasterlapper på låret. Men han har fått beskjed om å vente i to måneder før han setter seg på sykkelen igjen.

Sander satser nå på å komme sterkt tilbake til en ny sesong i MX2, og BIKE ønsker god bedring!

Bildene er levert av teamet.
 
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser