Bonneville-premiere på messen

Triumph Bonneville er en av de helt store klassiske motorsyklene. I år er det 50 år siden den først kom på markedet, og Triumph feirer med en helt ny modell som hyller 70-tallet. Norsk premiere blir på MC-messen på Lillestrøm 6-8 mars.

Mange forbinder Triumph Bonneville med 60-tallet, men den opprinnelig versjonen ble faktisk produsert helt opp til 80-tallet. Da Bonneville ble gjenfødt i 2001, var det med mye 60-tallsfølelse i designet.

Ny teknikk og 70-tallsstil
Nå tar Triumph på nytt tak i designet med en mer rendyrket 70-talls-stil på g gir den nye 2009-modellen som vises på MC-messen på Lillestrøm 6-8 mars.

Enten man velger basismodellen eller den mer velutstyrte SE-modellen, får man 17-tommers lettmetallfelger som sammen med korte skjermer, lavere og smalere sal og opptrekte megafonpotter gir det rette uttrykket. Den nye salen gir også lavere sittehøyde, slik at Bonneville blir enda lettere å håndtere.

865 kubikk
Den som vil beholde 60-tallsfølelsen kan i stedet velge T100-versjonen med eikefelger og masser av klassikerfølelse.

Alle modellene drives av en 865-kubikks parallelltwin-motor med innsprøyting, der innsprøytingshuset er spesialdesignet og ser ut som en forgasser.

Den nye Triumph Bonneville kommer til å koste fra 132 990 kroner når den kommer til de norske forhandlerne i mars måned.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser