«Bølla» klar for IDM

Til helgen starter sesongen i det internasjonale tyske road racingmesterskapet IDM på EuroSpeedway Lausitz. Supersportmesteren fra 2005, Kai Børre Andersen (31), er tilbake i Tyskland, men denne gangen kjører han i den største og mest prestisjetunge klassen, Superbike.

Racing-esset fra Bekkestua kjørte VM i Supersport for nederlandske Team Hoegee Suzuki i fjor, med en tredjeplass som beste resultat. Han har i år inngått kontrakt med det tyske Team AlphaTechnic som har rettet hele sin satsing mot Superbike-klassen i Internationale Deutche Motorradmeisterschaft.

– Jeg tror dette kan bli en veldig bra sesong, sier Kai Børre. – Teamet og motorsykkelen fungerer veldig godt og jeg er meget optimistisk. Det er veldig betryggende og behagelig å ha et stort og profesjonelt team i ryggen, og jeg har en motorsykkel som fungerer slik jeg vil ha den.

Sterke treningstider
Team AlphaTechnik kjørte test på Oschersleben-banen sist helg, og rundetidene viste at Kai Børres Honda CBR1000RR var minst like rask som det konkurrentene oppnådde på den samme banen. Faktisk også raskere enn den tidligere mesteren Michael Schultens tider på samme motorsykkel i fjor.

Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft IDM går over av 16 race i løpet åtte stevner. Serien er en av Europas hardeste og mest prestisjefylte. Blir sesongen vellykket for Team AlphaTechnik er intensjonen å delta i Superbike-VM i 2008.

Ny sykkel
Også to andre nordmenn kjører i samme klasse, nemlig Carl Berthelsen og Jan Roar Ims. Førstnevnte har levert solide resultater på trening i vinter og det forventes en god sesong av sørlendingen.

– Målet i år er å komme inn blant de 10-15 beste. Det vil kreve at tempo skrues opp en del, men vinterens tester har vist en bra progresjon i forhold til fjoråret.
Første løpet blir på en helt ny sykkel som ikke er testet ut og det kan by på mange overraskelser, men teamet tar det som en utfordring og stiller derfor ikke høye forventninger til den første runden i IDM, men tar det mer som det kommer.

Debutant
Den norske mesteren i Superbike, Jan Roar Ims, skal også prøve seg i IDM i år. Han vil nok merke at nivået er høyt, men på sikt er det en fører som kan gjøre det veldig bra, kanskje allerede første sesongen.

Det vil nok være vanskelig å hevde seg høyt oppe på resultatlistene på de banene han aldri har vært på før, men kan nok gjøre det bra på Lausitzring hvor han testet i 4 dager i påsken. Her leverte han, i følge hjemmesiden til teamet hans, meget bra rundetider, så det lover bra foran neste helgs løp.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser