Bølla grisekjørte i Spania

Etter marerittåret 2008 hvor Kai Børre putret rundt på en kranglete MV Agusta, ser det mye lysere ut foran 2009-sesongen.

Utstyrt med en flunkende ny Honda CBR 1000 RR dro han til med utrolige tider under en offisiell Pirelli-test på Cartagena i Spania. Tilstede var alle de beste «Pirelli-førerne» fra IDM og det italienske superbikemesterskapet. Navn som Martin Bauer, Michael Schumacher og Werner Daemon fikk alle passet sitt påskrevet av villmannen fra Bekkestua.

Moste IDM-vinneren
Andersen var nemlig raskest alle dagene og det med en sykkel som i praksis var i original stand. Før testen hadde teamet kun byttet fjæring og erstattet eksosanlegget. Bestetiden var faktisk rundt et halvt sekund bedre enn han noen gang har kjørt på Cartagena og ett sekund foran den doble IDM-vinneren Martin Bauer.

Etter testen var Kai Børre fra seg av beundring for sitt nye vektøy.
– Denne motorsykkelen er helt sinnsyk standard, det mener jeg seriøst. Det er helt jævlig rått hvor lett det er å kjøre og styre. Den veier 162 kilo og har kanskje 170 hester på bakhjulet, mens den jeg kjørte i fjor veide 187 kilo og hadde 175 hester på bakhjulet.

– Jeg føler at jeg har kommet fra en leddbuss til en Formel-1 bil og jeg gleder meg noe fryktelig til neste test når sykkelen er helt ferdig. I tillegg gleder jeg meg til å ikke måtte slå meg helseløs for å kjøre fort.

Hva tror du om Andersens sjanser i IDM og NM i år?

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser