BMWs offroadretro Lac Rose

Under den pågående festivalen Wheels and Waves i nærheten av Biarritz har BMW benyttet anledningen til å vise det seneste konseptet.

Det handler om enda en variant av den populære R nineT-plattformen. Nettopp denne motorsykkelen er bygget med inspirasjon fra motorsykkelen som vant Dakar-rallyet i 1985. Navnet Lac Rose er hentet fra den røde saltørkenen der rallyet engang gikk i mål etter mange lange og strabasiøse etapper.

På 80-tallet trillet de HPN-trimmede BMW-syklene i mål som seierherrer i Dakar-rallyet tre ganger på rad. Det er den både sportslige og eventyrlige arven som BMWs designavdeling vil spinne videre på med dette konsepet.

BMW mener selv at dette heller er en kul tilbakelent og gateorientert sykkel som har lånt design fra konkurransemodellene. Hadde målet vært et annet, skulle grunnlaget definitivt vært noen av produsentens eventyrmodeller.

Noen av nøkkelelementene for å skape rallylooken er den typiske vindavviseren, runde frontlykten, store bensintanken og den korte salen. Men sykkelen har også fått lenger fjæringsvei og grovknastede dekk.

Dette konseptet kan være forløperen til en av de tre kommende nye modellene i BMWs Heritage-linje som ventes presentert senere i år.

Foto: BMW

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser