BMW lanserer «hardcore» offroader

BMW satser knallhard på nye modeller og sikter mer og mer mot kraftfulle og anvendelige maskiner med sportslige ambisjoner.

Den siste nyheten, HP2, som står for «High Performance» er en allsidig motorsykkel for den eventyrlystne motorsyklisten. Ved hjelp av en mirakuløs slankekur er hele 24 kilo slanket vekk sammenliknet med R1200GS. Tørrvekten for HP2 oppgis til 175 kilo, mens R1200GS veier 199 kilo. I følge opplysningene om modellen akselerasjonen fra 0-100 kilometer i timen være 3,2 sekunder. Toppfarten oppgis til akseptable 200 kilometer i timen.

Stålrørsrammen kjenner vi igjen fra BMWs ørkenracer R900R. Framgaffelen er en opp-ned gaffel, her finnes det altså ingen Telever. Svingarmen som også rommer kardangakselen, er 30 millimeter lenger enn på R1200GS. Støtdemperen er en revolusjonerende enhet, som ikke dempes hydraulisk av olje, men som dempes ved hjelp av en fjær og komprimert luft.

Boksermotoren stammer fra R1200GS og oppgis i dette tilfellet å levere 105 hestekrefter på topp. De slangeløse Karoo-dekkene fra Metzeler er montert på respektive 17- og 21-tommer store hjul med trådeiker.

Hva synes du om den nye maskinen fra BMW? Kan du tenke deg å leke med denne på skogsbilveien?

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser