Blogg: Kim tar lappen – del 6

Da var første tur i trafikken gjennomført. Vi startet på Fornebu hvor jeg skulle følge etter trafikklærer Tore. Vi måtte ha hver vår sykkel, siden vår sammenlagte vekt (les BMI) lett overskred totalvektsgrensen på Horneten. Jeg skal glatt innrømme at det var litt stas å sitte alene på sykkelen…

Tore startet turen med å kjøre foran for å vise hvor han plasserte sykkelen i rundkjøringer, kryss, svinger osv. Derfra gikk turen gjennom noen byggefelt og til kontorene til AB Trafikkskole på Bekkestua. Dere får ikke noe bedre veibeskrivelse enn dette, for jeg har ikke peiling på hvilke veier vi kjørte. Etter en kort prat var det min tur til å lede an. Ruten inneholdt kryss, rundkjøringer, en veistrekning med morsomme svinger i 60 og 70 sone og litt motorvei. Fra Bekkestua kjørte vi noen bakveier slik at vi kom ned på E16 mellom Skui og Sandvika. Og fra Sandvika ble det E18 tilbake til Fornebu.

Turen gikk veldig bra, men det var selvfølgelig ting jeg må fokusere på. Jeg fikk en skurrende melding over intercomen at jeg skulle ha «mer bestemt gasspådrag ut av kryss og rundkjøringer». Det var en veldig enkel ting å forandre på, resten av turen gikk med meget bestemte gasspådrag. En annen ting er styreteknikken. Det var et par svinger som burde vært èn som ble til 3-4 og det var også et par svinger hvor jeg plasserte sykkelen for nærme gul linje.

Jeg hadde banekjøring før jeg var ute i trafikk og det er jeg veldig glad for. For selv om det er noe igjen, lærte jeg mye og hadde god progresjon på banen. Jeg mener jeg hadde veldig nytte av å være på bane før jeg var ute i trafikken. Det gir en ekstra trygghet å være litt mer bevisst på hvilke grenser jeg har å forholde meg til, noe jeg også kan dra stor nytte av i trafikken.

Likevel er det naturlig nok ting jeg må jobbe med og jeg håper at det også vil komme med erfaring og flere mil på sykkelen. På plussiden fikk jeg tilbakemelding på at blikket var bra og jeg oppfattet situasjonene tidlig og tilpasset fart og gir riktig. Han konkluderte også med at jeg ikke var redd for å svinge noe som var positivt. Og det har han rett i, det er jo svinger som er morsomt ikke sant? Vel, nå skal jeg fokusere på de tingene jeg har fått beskjed om å jobbe med neste gang vi skal ut i trafikken. Det skjer tirsdag 14. juni. Gleder meg!

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser