Blogg fra Sturla

Da er 3. Race i Red Bull MotoGP Rookies Cup over. Jeg fikk en 12. Plass, og ligger dermed som nr. 6 sammenlagt.

Pga tidsskjemaet her på Donington fikk vi 3 treninger helt inntil hverandre på fredag. Først en fritrening, og deretter 2 kvalifiseringer. Det var bare 30 minutter mellom hvert pass, så det var litt vanskelig for hele teamet. På fritreningen tok jeg noen rolige runder først. Banen var vår, og vi fikk beskjed om at Donington er ekstremt glatt på vått på enkelte partier. Flyene som skal til East Midland Airport kommer veldig lavt over banen, og det faller ned en slags sot som blir glatt når det er vått.

Etter hvert følte jeg meg mer og mer komfortabel med banen, og etter første fritrening var jeg 7. raskest.

Deretter var det rett på første kvalifisering. Banen var våt, men opptørkende. Det gikk bedre og bedre, og på 7. runde lå jeg på 2. plass. På runde 8 gjorde jeg en feil i svingen som heter Melbourne hairpin. Jeg la for mye ned, og dermed lowsidet jeg. Det skjedde ingenting med meg, og bare en filleting med sykkelen. Men fordi det var så kort tid til neste kvalifisering fikk jeg ikke kjøre den. Det var litt dumt, for da ble banen tørr. Dermed raste jeg ned til 15. startspor.

På løpet hadde jeg en ok start, men det ble fryktelig trangt i første sving. Dermed greide jeg ikke å henge med teten. Det var også første gang jeg prøvde banen på tørt, så jeg slet litt med tempoet. Banen er veldig teknisk med nedover og oppoverbakker.

Jeg greide uansett å forbedre rundetidene utover i løpet, og på siste runde fikk jeg 1.45.8. Da nærmet jeg meg tidene som de beste kjørte på.

På Assen håper jeg på mer trening på tørt, for det er nok det jeg må trene på nå.

Ellers har det vært masse publikum her. Hørte på TV at de sa 150.000. Mange nordmenn var det også her, og det var kjempehyggelig.

Nå blir vi her på banen til i morgen, og så drar vi mot Assen. Jeg gleder meg allerede!

Hilsen Sturla

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser