Blogg: For en start på sesongen!

Treningen på fredag begynte dårlig. Etter bare tre runder krasjet jeg i enden av langraka. Jeg hadde god driv når jeg tok igjen to saktere førere. Jeg feilberegnet og tok dem igjen litt fortere enn planlagt. Jeg måtte hogge inn forbremsen og en lowside var uunngåelig for og ikke kjøre ned en av mine konkurrenter. Heldigvis har jeg også dette året god hjelp fra Anita og Chris Sæther, og etter noen timer var sykkelen så god som ny.

Jeg fikk med meg de tre siste passene for dagen, og allerede på det første passet kjørte jeg et sekund fortere enn mitt personbeste fra i fjor. Tidene ble bare bedre og bedre, og på fredagens siste trening var jeg raskeste 600cc med over et halvt sekund med tiden 1.36.2!

Den gode flyten fortsatte på lørdagens kval, og jeg hadde pole position før løpet med bare tre hundredelers margin før svenske Fredrik Wats. Fredrik er en rutinert og erfaren fører som har konkurrert på høyt nivå i mange år, blant annet i 250vm.

Starten gikk og jeg var først inn i svingen! Jeg holdt ledelsen i 5-6 runder før Fredrik kom forbi. Jeg hang meg på og vi kjørte våre raskeste runder sammen. Jeg med 1.36.0 som best, bare 0,4 sekunder fra banerekorden som Alex Schacht satt for to år siden med sin supersport sykkel! Etter 2-3 runder mistet jeg festet bak og jeg måtte være fornuftig å slå av på tempoet. Selv om jeg kjørte for seier vinner man ikke et mesterskapet på et race. Jeg hadde en luke på 8 sekunder ned til 3.plassen og ville ikke risikere viktige poeng.

Søndagens kval ble kjørt i regn. Det var kaldt, vått og dårlig med feste i asfalten. Jeg kvalet inn på 4.startspor og første rekke, noe som var helt ok.

1455 startet helgens andre og siste løp. Det var nå tørt, men det var kraftig og kald vind på banen. Jeg fikk en bra start, men med innerspor inn i første sving mistet jeg plasseringer. Når løpet vel var i gang hadde jeg ikke min beste dag på jobben, og kjørte ikke mitt beste løp. Det tok noen runder å komme ned i det tempoet jeg kjørte så lett på lørdagen og det var nok til at de tre i tet fikk en luke jeg ikke klarte å kjøre inn. Jeg kjørte i mål på en 4.plass, under sekundet foran den Finske mesteren Marko Aarnio.

Alt i alt er jeg veldig godt fornøyd med helgen. Jeg har kjørt grisefort, og bevist at jeg blir en sterk utfordrer til tittelen som Svensk mester. Nå skal vi gjøre litt endringer på sykkelen før vi om tre uker drar til Falkenberg for 3 og 4.runde av det svenske mesterskapet. Da er det toppen av pallen som gjelder.

Takk til alle som har fulgt og støttet meg gjennom helgen, det betyr mye. Til dere med facebook, gå gjerne inn og lik min side: Caroline Olsen Racing for kontinuerlig oppdateringer under sesongen.