Blogg: European Weirdo Tour

Velkommen til bloggen om min forhåpentlig rare, inspirerende og underholdende reise fra den forfrosne steinhaugen vi kaller Norge, til Marokko i jakt på varme, og min høyst rotete og sikk-sakkete retur tilbake til gamlelandet via middelhavsperler, fjellandsbyer, dype, fremmede skoger, ville fjellpass og alt annet som måtte dukke opp på min vei.

En blogg om kjente turistperler, shopping og uteliv finnes det tusenvis av fra før. Jeg håper å kunne avdekke perler det ofte ikke står noe om noe sted, og formidle HVORFOR dere bør vurdere disse plassene neste gang dere vil ut på reise.

Underveis vil jeg oppsøke MC-klubber og lokale treffsteder for motorsyklister, så jeg kan spore opp interessante skruer og raringer som driver med et eller annet MC-relatert.

Struktur og planlegging
Ettersom en del krefter som hevder å ha peiling på dette, sier like bastant at jeg er en raring, finner jeg meg selv som en naturlig kar for dette.
Kort sagt; European Weirdo Tour 😀

Alle som kjenner meg, vet at noe av det jeg er best kjent for er min utrolige evne til selvkontroll, struktur og planlegging.
Eller noe relativt nært i hvert fall…
Så da jeg høsten 2011 følte såpass mye gikk skikkelig drit, bestemte jeg meg for å forlate alle problemene, landet, ja kort sagt alt. Men det har seg slik at jeg er velsignet med en del venner både her på dette eminente forum og utenom, som ikke er vesentlig kjent for å pakke inn sine meninger om de måtte smekke dem i frontallappen – tvert i mot; de serverer dem så skånselløst som overhodet mulig, og lar mottaker selv klare å takle det eller ei.
Jeg fikk kort sagt så ørene flagret. (Eller hvordan man nå kan beskrive skriftlige beskjeder).

I alle fall; jeg følte meg tvunget av alle disse slemme folka til å revurdere min plan, og fant ut at jeg kanskje skulle gjøre det allikevel; reise altså. Men nå med et annet utfall: mental gjenoppbygging, eventyr og gledesformidling.
Og ikke minst; retur til Norge som et nytt menneske. Avreise sydover i januar, retur med avstikkere i juni/juli. Således er altså planen 😀

Seks blogger i måneden
Avtalen med bike.no er minimum seks oppdateringer i måneden, men kjenner jeg meg selv rett blir det mye mer. Jeg har jo som kjent lett for å få litt munndiaré når inspirasjonen treffer meg som Dagmar på ei lita fiskehytte. Brutalt og rotete.

Så meldte behovet for min eminente planleggingsevne seg, med alt det innebar av systematisk gjennomgang av hva jeg har av utstyr, hva jeg trenger, hva som er viktig på en sånn tur, osv.
Jeg reiste med andre ord fra vestlandet og ned til min mor på juleferie med ALT av utstyr i en haug baki en sliten VW LT (stor kassebil), sykler stablet halvveis oppå hverandre, løse deler overalt og et utgått pass.

Klar som et fly.

Allerede forsinket
I julen gadd jeg ikke tenke på annet enn å kose meg, så da 2. januar nærmet seg (min opprinnelige avreisedato), manglet jeg fortsatt noe vanntett å pakke verdier i, framdekk til motorveikjøring, pass, grønt kort, reiseforsikring, pc å skrive blogg på, pakninger til vannpumpa, fungerende bremser, ren gaffelolje, sammenskrudd sykkel, vognkort og litt annet ubetydelig småplukk. Jeg var med andre ord nesten klar.
Siden disse småtingene ikke var noe problem, laget jeg en liten Tour Plan:

Neste gang kommer beskrivelser av hvordan man virkelig forbereder en lang, lang reise.

Sleng deg på, og følg med! Detta kan jeg…

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser